Af Tine Zedeler

Havnefest holdt stand trods regn og rusk

Der var god stemning trods voldsomme regnskyl, da Snekkersten Havnefest lørdag løb af stablen.

SNEKKERSTEN: Snekkersten Havnefest lagde ud med tørvejr og sol som ud på eftermiddagen blev til regn og rusk afløst af enkelte solstrejf. Vejret stabiliserede sig dog senere ud på aftenen.

– Vi havde nogle voldsomme byger, men heldigvis var der også ophold undervejs, som betød, at folk blev. Vi druknede ikke i regn, som vi har gjort enkelte år, men vi havde heller ikke lige så mange gæster som til Sankt Hans, hvor vi nærmest gik oveni hinanden. I det store hele var der pænt med mennesker. Der var fyldt i teltet til musikken, fortæller Anja Melbye, som er aktiv i Snekkersten Skotterup Sejlklubs Ungdomsafdeling og deltog som frivillig hjælper og medarrangør af havnefesten.

Det ustadige vejr, var da heller ikke noget, der ødelagde humøret i køkkenet.

-Vi hygger os og håber på bedre vejr. Vi har ikke prøvet at brænde inde med en masse mad, men hvis, er der heldigvis rigtig meget af den, der kan fryses ned og bruges i forbindelse med arrangementer i sejlklubbens ungdomsafdeling, fortalte “køkkenchef” og frivillig Erik Magius.

Udsolgt på forhånd

Paellaen, som der blev tilberedt 120 portioner af, var uanset vejret ikke svær at få bugt med. Den var næsten udsolgt på forhånd. Traditionen tro var det Per Lorentzen, der stod for paellaen. Det fik en lystig sjæl i køkkenet til at give ham tilnavnet “Perellae”.

– Det er min egen opskrift. Der er masser af muslinger, skaldyr og blæksprutter og safran i, fortæller Per Lorentzen.

Også fiskesuppen som Erik Magius står for, som er lavet på krebs fanget i Øresund og fiskeben fra fiskehandleren i Sletten er populær. Den bliver der lavet 20 liter af. Efter tre timer, var der kun tre liter tilbage.

Sjovt at være med til

I det gamle bådværft var der dagen igennem stor interesse for dobbeltudstillingen. Den ene stod lokalhistoriker Kjeld Damgaard for. Den tog udgangspunkt i afdøde arkitekt Per Christiansen, som i år ville have været fyldt 100 år. Den anden udstilling handlede om fremtidsplanerne for Snekkersten Havn, som der som omtalt andetsteds i avisen er indkaldt til borgermøde om på onsdag, hvor repræsentanter fra havnens visionsudvalg og fond, vil fortælle om planerne for havnen.

For Anja Melbye, som har været med som frivillig i fem handler Snekkersten Havnefest dels om det sociale og så bidrager overskuddet også til sejlklubbens ungdomsafdeling, som hun selv er involveret i.

-Vores børn er selv aktive i ungdomsafdelingen. Havnen i Snekkersten fungerer lidt som byens torv. To gange om året, når der er Sankt Hans og havnefest kommer alle byens børn og voksne. Det er sjovt at være med til, fortæller Anja Melbye.

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu