Af Tine Zedeler

Uvejr rasede i Ålsgårde: ” Folk fortalte, at det var ligesom at opholde sig i en vaskemaskine”.

Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Skybruddet lørdag eftermiddag skabte voldsomme ødelæggelser i Ålsgårde. -Det var meget voldsomt. Det er utroligt sjældent vi ser så store skader, sigerMik Hansen, beredskabsinspektør og indsatsleder, Helsingør Kommunes Beredskab.

Af

ÅSLGÅRDE: Der faldt voldsomme mængder regn lørdag eftermiddag i det meste af kommunen. Men værst gik det ud over Ålsgårde. Her brød regnhelvede og storm løs i sjældent voldsom grad, som forårsagede væltede træer på blandt andre Skindersøvej, Ellekildehavevej og Odinshøjvej.

De væltede træer, hvoraf enkelte var op 20 til 25 meter høje, enten knækket på midten eller revet op med rødderne, var ikke det eneste problem. Flere steder, særligt på Ellekildehavevej forårsagede skybruddet store oversvømmelser.

-Der var hårdt uvejr alle vegne, men vi var kun tilstede i Ålsgårde. Det var meget voldsomt. Det er utroligt sjældent, at vi ser så store skader. Det var en meget kraftig vind kombineret med store mængder nedbør, der var skyld ødelæggelserne. Folk gik i haverne, da uvejret pludselig brød løs. Folk fortalte, at det var ligesom at opholde sig i en vaskemaskine, siger beredskabsinspektør og indsatsleder Mik Hansen, Helsingør Kommunes Beredskab.

Spærret af for trafik

Indsatslederen fortæller, at beredskabet med assistance af ekstra indkaldt mandskab kort efter skybruddet ved en 14.tiden rykkede ud for at rydde op efter ødelæggelserne.

– Vi var 16 mand afsted. Arbejdet gik ud på at skære de væltede træer op og fjerne dem fra vejen. Det var også nødvendigt at pumpe vand væk. Politiet hjalp til at med at regulere trafikken, fortæller Mik Hansen.

Indsatslederen oplyser, at skybruddet blev efterfulgt af flere kraftige regnskyl i løbet af eftermiddagen. Det førte til at endnu mere regnvand hobede sig op på vejbanerne. Værst gik det ud over Ellekildehavevej, som stod i vand til knæhøjde.

– Vi var på et tidspunkt nødt til at spærre Ellekildehavevej af for trafik i nogle timer på grund af oversvømmelse. Det skabte regulært trafikkaos. Der var livlig trafik i området i forvejen, nok fordi der er Kronborg Cup, siger Mik Hansen.

Kørte igennem trækrone

Vejafspærringen af Ellekildehavevej blev iværksat ved en 15.30 tiden frem til klokken cirka 18, hvor den blev ophævet.

Der var også meldinger om væltede træer ved jernbaneoverskæringen ved Apperup. Dem tog Lokalbanens folk sig af at rydde op, oplyser Mik Hansen.

Nordsjællands Politi modtog også en melding om væltede træer ved jernbaneoverskæringen og en togfører, der traf en beslutning om ikke at lade sig bremse af væltede træer.

-Vi modtog en anmeldelse 14.22 om at der var væltet flere træer. Der var en togfører, som var kørt igennem en trækrone, uden der skete noget.Togføreren må have vurderet, at det var sikkert nok, siger vagtchef David Borchersen, Nordsjællands Politi.

Spærret af ved viadukt

Helsingør Kommunes Beredskab måtte også senere på aftenen, ved en 21.tiden efter indsatsen i Ålsgårde, rykke ud med to mand til oversvømmelse ved viadukten i Snekkersten ved Klostermosevej og Agnetevej. Her var der faldet så meget regn, at politiet havde valgt at spærre vejen af for trafik.

-Vi fik gang i de tilstoppede kloakker, så trafikken kunne genoptages, fortæller Mik Hansen.

Beredskabet indsats med at rydde op i Ålsgårde efter uvejret involverede foruden assistance fra Nordsjællands Politi tre brandbiler, en stigevogn og en tankvogn til at få beredskabet frem. Derudover blev medbragt pumper og ekstra generatorer.

Indsatsleder Mik Hansen fortæller, at forløbet med at rydde op efter ødelæggelsern gik efter bogen.

– Vi var hurtigt og rydde vejene efter vi fik meldingen. Der blev gjort en rigtig stor indsats, siger Mik Hansen.

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Job i Nordsjælland

BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557, skift sep
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730, skift 8/8
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Bruuns rengøring 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu