(Foto: Torben Sørensen)

Af Helsingør Dagblad

Klumme: 10 år med idrætsklasser – i stadig udvikling

Dagens klummeskribent er Allan Jørgensen. Han  blev i 2003 konsulent for bevægelse og sundhed på børne- og ungeområdet i Helsingør. I 2009 blev han leder af Idrætslinjen, og er i dag elitekoordinator og varetager kommunens aftale med Team Danmark. 

Når de nye elever på Idrætslinjen møder i dag på Skolen ved Rønnebær Allé, så er det samtidig Idrætslinjens 10 års jubilæum. Tilbage i 2008 besluttede fremsynede politikere i Helsingør, at vi skulle have et tilbud, hvor ambitiøse unge sportstalenter kunne kombinere uddannelse og skole. En del forældre siger hvert år til mig, at bare det tilbud havde været der i deres skoletid. Vi begyndte med to klasser i 2009.

Ansøgerne er strømmet til fra start og et massivt pres betød at byrådet i 2014 vedtog at oprette to klasser hvert år – hvert eneste år er der omkring 150 unge, der viser interesse for at komme i idrætsklasse. Lærerne på Idrætslinjen har erfaret, hvordan de i dagligdagen tackler udfordringerne, så skole og idræt kan lykkes samtidig.

Så i dag begynder idrætsklasse nr. 15 & 16 for at udvikle sig inden for idræt, samtidig med at der satses på skolen. Det er – for de mest ambitiøse – et forløb på 6 år, da godt halvdelen efter 9. kl. fortsætter udviklingen på Helsingør Eliteidræts Akademi og ungdomsuddannelserne.

Målet for den enkelte er ikke at blive dansk mester i en ung alder, men at udvikle sig til at præstere på seniorniveau. Et dansk mesterskab som fx U-16 fortæller selvfølgelig at man gør noget rigtigt, men er ikke målet i sig selv. Eleverne fra Idrætslinjen har gennem årene leveret utallige DM-titler.

Tennisspilleren August Holmgren er et eksempel på en dygtig udøver, der senere har vundet DM som senior. Her i jubilæumsåret fik vi også det første Europamesterskab, da Olivia Grønborg Skousen fra Helsingør Golf Club på det danske golflandshold vandt EM-guld for U-16 ved at slå Spanien i finalen. I sommers lykkedes det Mathilde Maria Thorsen fra Idrætslinjens 9. klasse og fra Helsingør Svømmeklub, kæmpe sig til flere Nordiske Mesterskaber på det danske ungelandshold.

Idrætslinjen er grundstenen i Helsingør Talent & Elite sammen med Helsingør Eliteidræts Akademi, og sætter retning på talentarbejdet. Samarbejdet med klubberne har skabt et fællesskab i Helsingør på tværs af idrætsdiscipliner – og vi har nu rammerne for at nå store sportslige mål. Det inspirerer den enkelte udøver og klubberne til at konstant at forbedre talentmiljøerne.

Tak til Helsingør Svømmeklub, Helsingør Atletik, Helsingør Håndbold, FC Helsingør, Helsingør og Espergærde Tennis Klub Helsingør Golf Club, alle sejlklubberne anført af Snekkersten Skotterup Sejlklub samt flere gymnastikforeninger, for at være med og deltage i den fortsatte udvikling!

Idrætsklasserne er fælles for hele kommunen og er placeret på Skolerne i Snekkersten. Politisk besluttet i sin tid. Idrætsklasserne har hvert år trukket elever fra andre kommuner, der søger mod Helsingør for at udvikle deres talent i vores foreninger. En del af disse familier ender også med at bosætte sig i byen, så på mange måder understøtter dette tilbud ønsket om at gøre Helsingør attraktiv for nye borgere.

Og i morgen er der så første morgentræning i det nye skoleår, hvor omkring 250 udøvere fra mange discipliner træner 10 steder i byen, blandt andet på det nye stadion, som vi fik indviet i torsdags.

Velkommen til et nyt år med masser af idræt – kom gerne forbi og se de unge træne i morgen kl. 8!

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu