Af Kirsten Moth

Black Pearl sejlede forbi Helsingør

Den russisk ejede yacht er på vej til Kaliningrad.

HELSINGØR: Et af verdens største sejlskibe, Black Pearl, vakte opsigt, da det mandag sejlede ned gennem Øresund og passerede Helsingør.

Black Pearl er bygget i 2018 og fører flaget Cayman Islands. Det er russeren Oleg Burkalov, der har købt yachten for en pris til angiveligt 200 millioner US dollars, ifølge Superyachts and Owners.

Det er ikke helt uden grund, at yachten vækker opsigt, hvor den kommer frem. Længden er 106 meter og der er 15 kahytter ombord, beregnet til 30 gæster. Ifølge beskrivelser er kæmpesejlene på de tre master konstrueret på en måde, så én mand kan styre sejlene fra cockpittet.

Masterne er lavet af karbonfiber, og med et sejlareal på 2.900 kvadratmeter kan skibet skyde en topfart på 56 kilometer i timen, når alle sejl er sat. Det syn fik vi dog ikke mulighed for at opleve under gennemsejlingen i Øresund.

Den russiske ejer har opgivet sin bopæl i Monaco og råder også over en privat jet. Burkalov har tidligere solgt olie- og gasselskabet Burneftegaz for en milliard US dollars.

Black Pearl har oplyst, at den er på vej til Kaliningrad.

moth

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu