Det er en ommer: Mega-projekt for boligbyggeri bliver sendt retur


Af Jesper Munch Nielsen

Boligbyggeriet ved Rønnebær Allé skal være langt mindre massivt end foreslået af udvilingsselskab, mener politikerne.

BYGGERI: Udviklerne bag det kæmpestore Rønnebær Allé-projekt, hvor der skal bygges hundredvis af boliger på et i dag nedslidt og delvist forladt erhvervsområde, får nu klar besked af Helsingør Kommune og de lokale politikere.

Et fremlagt projekt for boligbyggeriet i det, der kaldes Cinemabyen, er ikke godt nok, så udviklingsselskabet KP Development og investorerne må på den igen – hjulpet på vej af en række krav, som kommunen stiller efter et møde mandag i byrådets udvalg for by, plan og miljø.

For højt og for lidt grønt

– Det er fint, at vi får slået fast, hvad vi vil have. Så ved KP Deveopment, at sådan er rammerne. Jeg tror, at det her ender med at blive virkelig godt. Det værste vil være, at vi tillader noget, som bare ikke er attraktivt nok. Og derfor er jeg meget glad for, at der er opbakning til, at vi skal gå denne vej, siger den radikale Christian Holm Donatzky, formand for udvalget for by, plan og miljø.

Det var De Radikale, som sammen med Socialdemokratiet og Enhedslisten afviste det projekt, som Cinemaby-udviklerne havde fremlagt for det nedslidte Rønnebær Allé-industrikvarter, hvor der udover erhvervsslum blandt ligger Helsingør-biografen Cinema Center, et lægehotel og forskellige butikker.

Byggeprojektet var for massivt, for højt, for kedeligt, for domineret af parkering og for lidt grønt, mener politikerne. De fulgte dermed embedsmændenes anbefaling om at skrotte det fremlagte projekt.

Nej til 140 procent

Bebyggelsesprocenten i KP Development-projektet var skruet op til cirka 140 procent. Men efter mødet mandag har selskabet fået besked om, at kommunen holder fast i, at bebyggelsesprocenten maksimalt må være på 100.

Politikerne får også sat streg under,at byggeriet kun få steder må være i syv etager, og at kvaliteten skal være høj både arkitektonisk og med hensyn til materialer, og at der skal være mindst 1,5 parkeringsplads per bolig – i den forbindelse kræver kommunen også, at 40 procent af parkeringspladserne er i konstruktion, som det kaldes, eksempelvis i en parkeringskælder.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi fastholder disse ting og stiller disse krav, så rammerne bliver slået fast med syvtommersøm. Vi tillader kun en bebyggelsesprocent på 100, som jo i forvejen er højere end andre steder. 140 procent ville være alt for massivt. Og det er helt afgørende, at husene, der når op på syv etager, kun er punktvise, siger den socialdemokratiske Claus Christoffersen.

Hvad borgerne siger…

De Konservative undlod at stemme ved mødet i udvalget for by, plan og miljø. Partiets Jens Bertram understreger, at han ikke har problemer med byggeri i syv etager på stedet, hvis ellers bebyggelsesprocenten på grunden blev holdt på de 100 procent.

– Jeg respekterer fuldt ud, at vores medarbejdere har en holdning til forslaget, og jeg respekterer også fuldt ud, at KP Development mener, at det her er et godt byggeri. Nu må udviklerne tage en dialog med Center for By, Land og Vand i kommunen. Så kommer der et nyt forslag, og på et tidspunkt skal tingene i høring hos borgerne. Og så skal vi nok høre efter, hvad borgerne siger, forklarer Jens Bertram.

Embedsmændene havde før mødet påpeget, at Cinemabyen ville blive et byområde af utilstrækkelig kvalitet med få friarealer og gener med indkig, vind og skygge for beboerne, hvis KP Development fik lov til at gennemføre deres fremlagte projekt. Direktør Robert Neble Larsen fra KP Development har tidligere i Helsingør Dagblad håbet på, at Helsingør Byråd i foråret 2020 kunne have en lokalplan klar, hvorefter det ville tage tre-fem år at udvikle og bygge på stedet.

Artiklen sidst ændret: 13. august 2019 14:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018