Klumme: “Jeg er vild med sport”


Af Helsingør Dagblad

Dagens klummeskribent er Anette Lauritsen. Foto: Torben Sørensen

Anette Lauritsen er tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben i Helsingør. I sin fritid er hun blandt andet løbetræner i løbeklubben Running Rhino.

En kommentar, der giver mig billeder af to skønne, skæve fyre, der tonede frem på mit TV for år tilbage, og som mange af jer sikkert også husker. Jeg er selv vild med sport og også gerne konkurrencen, der ligger indbygget i sporten. Jeg glæder mig for eksempel hvert år til Tour de France, selvom det ikke helt er det samme uden Jørgen Leth og hans skønne kommentarer.

Siden 1973 har sport været en stor del af min tilværelse. I rigtig mange år var mit liv omgærdet af konkurrenceidræt på mange forskellige atletikstadioner og skove i Danmark. Mange timer er brugt med træning, fysisk og mentalt.

Ferier blevet tilrettelagt efter, hvornår og hvilke konkurrencer vi skulle deltage i. Feriestederne lå meget gerne placeret i nærheden af et stadion eller en skov, hvor træningen kunne vedligeholdes. I det hele taget var vores tilværelse bygget op om atletikken med dens gode fysiske og mentale egenskaber.

Det var sporten/konkurrencen, der gav mig styrken, når noget var mere krævende, end jeg måske lige havde forestillet mig. Det kunne være arbejds- eller familiemæssigt. At være i god form og vide, at der altid er en udvej, det betyder meget.

At der skal træning til og, at resultaterne ikke kommer af sig selv, det ved vi alt for godt. Også at der skal være gode trænere, der respekterer og fortæller os, på hvilken måde vi skal lægge træningen tilrette og guide mentalt og opmuntre, ved vi. Derfor bliver jeg måske også en smule irriteret, når jeg læser om det nyeste træningselement i den sociale debat i Jobcentret. Som jeg forstår også skal handle lidt om det sportslige ved at få dagpengemodtagere i bedre form og ud af systemet. Jeg forstår, at der er mennesker, der forarges og tænker, at det kan da ikke være sandt, at man udlover dusør på denne måde i en offentlig forvaltning. Og nej, det er nok heller ikke i orden, at man tager sager op på den måde, som det umiddelbart fremgår af pressen. Men på den anden side er det heller ikke i orden, at man ikke tager fat i alle de sager, der ligger år ud og år ind, uden at der sker noget radikalt. Det er her det sportslige kan have sin berettigelse.

Gennem mit arbejde i Kirkens Korshær har jeg flere års erfaring med sager, der bare ikke får noget gennembrud. De stakkels mennesker, som gennem 10,15 eller 20 år gennemgår utallige afklaringsforhold, som generelt ikke fører til noget som helst – udover stor frustra­tion hos den enkelte, men også hos rådgiveren. Det sidste år har jeg fulgt især to specielle sager tæt, hvoraf den ene endelig har fået et tilfredsstillende udfald. Den anden derimod kører stadig på bedste beskub. Og så er det, jeg ikke forstår, hvor det er, de vil hen med deres iskolde konkurrencefilosofi. Med al respekt og tillid til det socialfaglige arbejde, så tror jeg på, at vi kommer længst sportsligt og socialt, hvis vi også praktiserer respekten for de mest udsatte. Og i dette tilfælde har respekten manglet. I den sidste ende vil det helt sikkert give et noget bedre ry for det sociale arbejde, der trods alt foregår i Helsingør Kommune – men som i dette tilfælde trænger til et fagligt eftersyn.

Artiklen sidst ændret: 15. august 2019 13:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018