Syv gavl-opgange på Nordvej er udvalgt som dem, der skal rømmes og bygges om. Foto: Lars Johannessen

Af Pernille Hermann

Tvangsflytninger i Nøjsomhed: Ingen skal flytte før næste sommer

Stormødet om planerne for Nøjsomhed bliver straks fulgt op med individuel kontakt til beboerne, selv om der ikke bliver sat gang i udflytningen lige med det samme.

HELSINGØR: Der blev talt med store bogstaver og stillet mange spørgsmål, da beboere fra boligafdelingerne Nøjsomhed og Sydvej i Helsingør tirsdag aften var kaldt til møde med boligselskabet Boliggårdens ledelse. Det foregik i Laden på Vapnagård, hvor der var plads til alle.

Emnet var planerne for, hvordan de to afdelinger undgår at komme på “den hårde ghettoliste” med krav om salg eller nedrivning af cirka 300 lejligheder.

Boliggården meldte i sidste uge ud, at syv opgange med i alt 96 lejligheder skal rømmes og bygges om til såkaldte “tilgængelighedsboliger” med elevator og brede døre. De syv opgange ligger alle i gavlen af de høje blokke på Nordvej nr. 9 B, 15, 23, 25, 31, 33 og 37.

Ghettopakkens krav

De nuværende lejere skal flytte, og de nye lejere skal være fyldt 50 år og være i arbejde. Formålet er at gøre opgangene attraktive for seniorer og at øge andelen af beboere, som forsørger sig selv. Det sidste er et af hovedkravene i den “ghettopakke”, som blev vedtaget under den tidligere regering.

– Helt som forventet var der masser af spørgsmål og stor frustration, især hos dem, der nu har fået at vide, at de skal flytte. Derfor gjorde vi os også meget umage for at forklare, hvad det går ud på, hvorfor det sker, og hvad vi gør for at hjælpe den enkelte familie, fortæller Dorte Christensen, der er kommunikationskonsulent i Boliggården. Pressen havde ikke adgang til mødet, der først blev afsluttet efter redaktionens deadline til onsdagsavisen.

Et særligt kontor

Direktør Lars Gruby fra Boliggården gav en kort redegørelse og understregede, at der ikke er nogen, der skal flytte før engang næste sommer. De første varsler bliver sendt ud i løbet af foråret med minimum tre måneders frist.

Boliggården har hyret konsulentfirmaet Kuben Management til at sørge for genhusningen og den direkte dialog med familierne. Et par af konsulenterne deltog i mødet, og Kuben får kontor på Nøjsomhed og vil i løbet af de næste fire til seks uger tage kontakt til alle de berørte lejere for at høre om deres behov og ønsker – og svare på de individuelle spørgsmål, som druknede på tirsdagens stormøde.

Artiklen sidst ændret: 14. august 2019 10:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu