Den 16. maj 2020 vil flere tusinde mennesker igen gå op ad Strandvejen fra København til Helsingør. I mellemtiden er der masser af muligheder for fælles gå-træninger. Foto: Lars Johannessen Foto: Lars Johannessen

Af Kirsten Moth

Nu kan du blive ambassadør for det populære gå-fællesskab

Her er de nye datoer for fælles trænings­ture frem til den store “gåtur langs kysten” den 16. maj næste år.

HELSINGØR: Det er enkelt, det er sundt og det koster ikke noget.

Fællesskabet “En gåtur langs kysten” er nu klar med datoerne for træningsturene frem til den 16. maj næste år, hvor man igen kan gå med på den store tur fra København til Helsingør, det meste af ruten på Strandvejen.

En 45-kilometer lang tur, som flere tusinde mennesker gik med på for første gang den 1. juni i år efter at initiativtager Jakob Amsgaard nogle måneder i forvejen nærmest for sjov havde lagt en mindre opdatering ud på Facebook om, at han ville gå turen fra København sammen med et par gode venner og “var der nogle, der ville med”.

Det var der. Mange tusinde fra nær og fjern og siden er Gåturen blevet et fællesskab, nærmest en slags levende kulturinstitution.

Jakob kommer oprindeligt fra Helsingør og bor nu i København. Derfor kom han på ideen om at kunne hjem til sin barndomsby.

Det gode selskab

Han prøvegik turen sammen med en kammerat, og træningsturene op til den 1. juni opnåede enorm tilslutning fra de mange gåglade.

Nu er alle seks træningsture frem til den 16. maj næste år også på plads. Dem kan man læse om på “En gåtur langs kysten”.

I september bliver der en helt særlig træningstur den 29. i måneden, dagen hvor Metroen indvies officielt.

Jakob Amsgaard har netop medvirket i debatprogrammet “Det gode selskab” på P5, hvor han igen skulle fortælle om den enorme popularitet, som det store gåfællesskab har opnået.

– Hvad giver det at gå? Hvad bruger man fællesskaber til? Hvorfor har vi brug for dem? At gå er kommet virkelig meget op i tiden. Vores gåfællesskab er skabt nærmest ud af ingenting, det er en gratis mulighed for at komme ud og være social og dyrke et fællesskab. Og så møder vi så utrolig megen velvilje overalt og folk, der gerne støtter os, siger Jakob Amsgaard.

Bliv ambassadør

Et eksempel er hotellet Bella Sky, som han kontaktede for at høre, om det var muligt at “låne” hotellets parkeringsplads i forbindelse med start for en træningstur den 25. august.

– Det er lige alt det, vi står for, lød det øjeblikkeligt fra hotellet, så vi har fået lov til at være der. Også rådhuspladsen på Frederiksberg har vi blandt andet fået lov til at “låne”.

Som noget nyt kan man blive gå-ambassadør for “En gåtur langs kysten”. Det kan være på ens arbejdsplads, i familien, i en forening, en boligforening, et vejlaug eller lignende, hvor man gerne vil være med til at sprede budskabet.

– Man kan være den, der arrangerer fællestræning, uddeler informationsmaterialer, motiverer kolleger, venner eller familie og på den måde engagerer flere i fællesskabet, siger Jakob Amsgaard.

Artiklen sidst ændret: 14. august 2019 10:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu