Ponytrav med to dobbelte vindere


Af Helsingør Dagblad

Igen i år havde børn og voksne en hyggelig dag med deres ponyer.

KVISTGÅRD: Lørdag var der trav-derby for ponyer på Krogenbergbanen i Kvistgård, og med næsten-tørvejr gik det bedre, end nogen fra morgenstunden havde turdet håbe på. Familierne mødte talstærkt op for at heppe på deres piger og drenge og være med til at pusle om ponyerne, så alle fik en god dag ud af det.

Og så var der Christina og Cecilie, der begge vandt hele to løb. De havde grund til at være dobbelt stolte.

Christian Krogh Biel kørte ponyen Rosie først i mål i det allerførste indledende løb – og igen i det første derbyløb. Tilsvarende vandt Cecilie Soelberg med Mille både det andet indledende løb og det andet derbyløb – det sidste lige akkurat foran Emilie Sellmann, der kørte slutspurt på den halve bane med ponyen Smilla og var meget tæt på at nå først i mål.

Det tredje indledende løb blev vundet af Mathilde Landergren med Berholdt’s Abby. Og så var der de tre sidste derby-løb:

Det tredje derby-løb blev vundet af Mikkel Pedersen med Ljungens Lady, det fjerde af Kaya Rós Brandsson med Stjernens Gibell og det femte og sidste af Coco Klokkeblomst Jensen med Flamingo.

Bag det hyggelige familiearrangement står Dansk Pony Væddeløbsforening, som er en af ti klubber på landsplan. Det var pony-derby nummer 52!

– I gamle dage havde hver bondemand et par heste, som børnene lærte at køre, men sådan er det jo ikke mere. Vi har mange bybørn, som skal lære tingene på en anden måde, og da vi ikke har vores egen skole, laver vi hvert år en uges ponytravlejr i starten af sommerferien, fortæller Hanne Jensen fra bestyrelsen.

I år var der 16 ekvipager til start, og fem af dem var nye kuske – heraf fire fra sommerlejren.

Artiklen sidst ændret: 19. august 2019 09:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018