Flygtninge hjælper nye flygtninge


Af Helsingør Dagblad

Glade børn og voksne fyldte Feriebyen i weekenden. Der var både en åben fest for alle og weekend-ophold til ti lokale familier.

HELSINGØR: Omkring 100 var til fest i Feriebyen ved Gl. Hellebækvej i Helsingør i lørdags. 100 glade og afslappede børn og voksne, der nød at være sammen i trygge og imødekommende omgivelser.

Frivillignet Helsingør holder hvert år en fest for lokale flygtninge – og alle andre, der har lyst til at være sammen med dem. I år havde ti lokale flygtningefamilier desuden fået stillet en af feriebyens hytter til rådighed hele weekenden, så de kunne komme lidt hjemmefra, selv om der ikke er råd til at rejse.

Glæde på et tørt sted

Det var helt tydeligt et initiativ, der faldt i god jord. Alle måltiderne foregik i fælleshuset, og der blev leget og snakket på kryds og tværs.

– Vi har blandt andet nogle enlige mødre, som enten er blevet skilt eller venter på at få deres mænd herop. De har meget lidt at leve for, så sådan en miniferie betyder meget for dem og deres børn. Samtidig er det imponerende, så godt de klarer sig, fortæller Kirstine Lindberg, der har arrangeret hytteopholdene.

Både festen og miniferien i hytterne har fået penge fra Helsingør Kommunes paragraf 18-pulje til sociale projekter.

300 flygtninge lige nu

Der er for tiden omkring 300 flygtninge i Helsingør – de fleste fra Syrien og Eritrea. Gennem årene har 25 nationaliteter været her, og omkring 100 danskere har været engageret i Frivillignet for at hjælpe dem.

Rikke Ærenlund er formand. Hun og hendes mand, Erik, overtog netværket fra Jannie Eismark i 2012 og gjorde det til en forening med aktiviteter året rundt.

Til festen i lørdags var der cirkus med Benny Schumann og aktiviteter for både børn og voksne. Der var også besøg af to “natteravne”, så man kunne høre mere om deres arbejde ude i byens natteliv.

Nu er de selv tolke

Maden var lavet af frivillige med syriske Husam i spidsen. Han kom til Helsingør for fire år og tre måneder siden, har fuldtidsarbejde som kok på Den internationale Højskole og er med i Frivillignets bestyrelse. Først for halvandet år siden fik han sin kone og tre børn herop, og de bor nu på Vapnagård.

Hasam fungerede som tolk, da der blev holdt korte taler, og det samme gjorde Jaber fra Eritrea. Også han har fået sin familie til Helsingør, og fundet arbejde hos måltidskassefirmaet Retnemt.dk på Ole Rømers Vej. I Frivillignet er han med i caféudvalget og har været med til at arrangere miniferien i hytterne.

– Det er meget glædeligt, at flere af flygtningene nu også selv er blevet aktive som frivillige i Frivillignet. Det kommer, efterhånden som de bliver bedre til at tale dansk og gerne vil arbejde sammen med os andre, siger Rikke Ærenlund.

Artiklen sidst ændret: 19. august 2019 09:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018