På fabrikken skal der spilles rock & roll og meget andet


Af Jesper Munch Nielsen

Åbent hus i midten af oktober… og så går det for alvor løs.

PROGRAMMET: Det er ikke hver eller hveranden dag, at der skal være koncerter og andre arrangementer i Karosserifabrikken. Ejer Anders Nannerup forestiller sig, at programmet kommer til at rumme måske 25-30 musikarrangementer per år.

– Sammen med lidt foredrag og lidt standup-comedy, så vil det være alt rigeligt, forklarer han.

Midt i oktober regner Nannerup med, at Murergade-huset er gjort klar til et åbent hus-arrangement. Og kort tid efter åbner huset så for alvor, og så begynder de første koncerter at brede sig ud i Helsingørs aktivitets-kalender.

Helsingør Dagblad kan godt løfte sløret for nogle af de første musikalske gæster på scenen i den gamle bilfabrik. Anders Nannerup lægger ud med en blandet landhandel, og sådan skal det fortsætte, tænker han, med en fællesnævner i kvalitet.

– Karosserifabrikken skal være der for rytmisk musik af høj kvalitet til et modent publikum. Vores målsætning er, at vi hvert år kan præsentere en række anerkendte kunstnere. Vi er ikke sat i verden for at lave en masse fest og køre kopibands ind på scenen hver weekend. Det er ikke tanken. Vi skal udnytte, at vi er helt uafhængigt musiksted, som går efter kvalitet i mange forskellige genrer. Men formentlig vil altid være nogen med en guitar på scenen, forklarer Anders Nannerup med en grin.

Dans og Cash og rock

Selv er han gladest for rock. D:A:D og Magtens Korridorer og den slags. Og håbet er da, at bands af den kaliber en dag ender på Karosserifabrikken.

Til at starte med er der dog andre navne på samlebåndet. Torsdag den 31. oktober byder Murergade velkommen til showet “Johnny Cash – Jubilæumskoncerten 50/25”, hvor to klassiske Johnny Cash-albums bliver fejret. 2019 er nemlig 50-året for legendens “At San Quentin”-plade og 25-året for “American Recordings”. Det er Dennis Lydom, som ved denne lejlighed fortolker Johnny Cash med bluegrass-guitarist og sangerinde Signe Borch med på scenen.

Lørdag den 16. november kommer bandet Skullclub og nikker en musikalsk springskalle til et givetvis livligt publikum – med et mix af punk, folk, sing-along og rock & roll. Angiveligt skulle Skullclub være i familie med bands som Motörhead og Turbonegro.

Fredag den 29. november skal der danses igennem til musik fra Colombia. Syv musikere er på scenen og leverer swingende latinamerikanske rytmer, der nok skal sende vinterkulden ud fra kroppen.

Ikke udlejning

Det er koncerter, som er omdrejningspunktet for Karosserifabrikken.

– Det er for musikkens skyld det her. Og derfor vil huset heller ikke blive lejet ud til Kurts 50 års fødselsdag eller Annas konfirmation, fortæller Anders Nannerup.

Fællesskab skal også være et fundament for musikhuset i Murergade. Anders Nannerup regner med at bruge efteråret på at samle et hold af aktive og frivillige, der er lige så tossede med musik, som han er, og vil være med til at drive Karosserifabrikken – ligesom mange andre musikhuse har en forening med i driften.

jmn

Artiklen sidst ændret: 19. august 2019 11:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018