Leder: Lader vi andre lande betale CO2-regningen?


Af Helsingør Dagblad

Helsingør Dagblads chefredaktør (Foto: Lars Johannessen)

Vi danskere snyder os selv og klimaet, når vi lukker øjnene og lader andre lande betale CO2-regningen for vores flisfyrede kraftvarmeværker. Det mener i hvert fald fire tunge professorer med den tidligere klimarådsformand og overvismand Peter Birch Sørensen i spidsen. De fire professorer råber i Ugebrevet Mandag Morgen vagt i gevær. De mener, at det har skabt nogle usunde incitamenter, at biomasse i Danmark er fritaget for afgifter med argumentet om, at det er bæredygtigt. Resultatet er, at hvert andet kraftvarmeværk i dag fyrer med biomasse, så vi i følge Danmarks Statisik udleder 19 millioner ton CO2 fra de flisfyrede kraftvarmeværker. De 19 millioner ton CO2 tæller bare ikke med i det danske CO2-regnskab. Argumentet er at træerne fra eksempelvis Rusland bliver genplantet, så der dermed bindes en tilsvarende mængde CO2 i den nyrejste skov.

Artiklen sidst ændret: 20. august 2019 09:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018