FC Helsingør tog førstepladsen i Hillerød


Af Andreas Mayerhofer

Jeppe Kjær scorede begge mål, da FC Helsingør vandt 2-1 i Hillerød. Foto: Claus Birch

Med en mand i overtal det meste af en halvleg og et straffespark i slutfasen fik FC Helsingør hevet en smal 2-1-sejr med hjem fra Hillerød og topper nu 2. division.

Hillerød – FC Helsingør 1-2 (1-1)

1-0 Lasse Spaniel (33.)

1-1 Jeppe Kjær (42.)

1-2 Jeppe Kjær (78. str.)

Udvisning: Rasmus Lyng (50.)

Tilskuere: 1.070

FODBOLD, 2. DIVISION: FC Helsingør fik hvad de kom efter og ikke meget mere. Der blev arbejdet godt, og moralen var god, da nedrykkerne kom bagud, men spillet blev aldrig nogen festforestilling. Men i en række, hvor der skal kæmpes hårdt for pointene, er der ikke meget at brokke sig over, når der falder tre point på udebane mod et tophold.

Hillerød spillede fuldt op med de helsingoranske nedrykkere fra kampens begyndelse. Presset fungerede kun sporadisk for Morten Eskesens tropper, og når det svigtede, så kom der plads mellem kæderne, så hjemmeholdet kunne komme frem. Den tidligere FCH-spiller Essam Salamoun gav flere prøver på sin fine teknik, og det gav optræk til nogle chancer, men Christoffer Petersens målmandsevner kom ikke for alvor på prøve.

FC Helsingør kom ikke meget, og blev kun farlige, når Hillerød-defensiven kiksede. Kampens første store chance tilfaldt Jeppe Kjær efter 20 minutter, da han opsnappede en kort tilbagelægning, men han nåede ikke at få bolden uden om keeperen, der lynsnart kastede sig ned i fødderne på FCH-angriberen og tog bolden.

Kjær fik endnu en mulighed, da en rigtig god bold blev smækket ind i hovedet på ham, men han nåede ikke at styrer bolden mod mål, så den strøg et godt stykke forbi.

Makkeren i front, Nicolas Mortensen, fik også en god chance, men han ventede for længe med at gå til bolden, hvor han ellers var ganske fri for mål, og derfor kunne den reddes af forsvaret til hjørnespark. På dødbolden kom bolden til bageste stolpe, hvor Jeppe Kjær lurede i det lille felt, men med et underligt krøllet hop krængede han sig over bolden uden at få ram på den – en gigantisk afbrænder.

Der var på ingen måde tale klasseforskel mellem de to lokalrivaler.

Essam Salamoun blev ved med at svinge taktstokken for Hillerød, og efter godt en halv time fik han udbytte af anstrengelserne. Han satte angrebet op, bolden blev sendt i feltet, hvor Thomas Kristensen imidlertid havde muligheden for at sende bolden væk, men i stedet tjattede han den slapt over til en helt fri Lasse Spaniel, der ganske simpelt og effektivt sendte bolden i mål. Skidt af den rutinerede midtbanespiller.

Kjærs udligning

Målet fik Hillerød til at trække sig lidt tilbage, og FC Helsingør satte nødvendigvis mere tryk på kedlerne. Efter at have brugt det meste af første halvleg på at få indstillet sigtekornet, så fik Jeppe Kjær endelig åbnet sin FCH-målkonto tre minutter før pausen, da han blev stukket i dybden, og alene med målmanden svigtede han ikke. Et fikst lob over målmanden gav en fortjent udligning.

Uden at imponere skabte FCH mest i kampens første halvdel, men topholdet fulgte ganske fint med til pausen.

Rødt kort til keeper

Anden halvleg var fem minutter gammel, da Ricki Olsen sendte en lang bold i dybden til Nicolas Mortensen. Hillerød-keeper Rasmus Lyng kom først på bolden, men efter infight med Mortensen hev målmanden fat i angriberen, og selvom Nicolas Mortensen tilsyneladende havde frit mål at sparke bolden ind i, så fløjtede dommeren for frispark, og præsenterede Rasmus Lyng for en rød badebillet.

40 minutter i overtal åbnede en ladeport af muligheder for at trykke på for gæsterne, der dog havde bøvl med at bruge spilovertaget til store chancer. Der var ikke fart nok i bolden, når den blev spillet rundt, og det gjorde det alt for nemt for Hillerød-forsvaret at trevle angrebene op. Midtbanen med Norouzi og Thomas Kristensen fik ikke i tilstrækkelig grad sat deres præg på banens midte.

Et kvarter før tid kom hjælpen så. En langsom Hillerød-spiller kom alt for sent på Nicolas Mortensens ankler, og det så linjedommeren, der via headsættet meddelte dommeren, at han skulle pege straffesparkspletten.

Her fra var Jeppe Kjær sikkerheden selv, og han satte sejrsmålet i nettet.

Afslutningen på kampen blev trods overtallet alligevel spillet nervøst af FCH’erne, der de sidste minutter stod i defensiven og parrerede høje bolde foran eget felt.

Det lykkedes at få tre point med, og derfor topper FC Helsingør nu 2. division, gruppe 1 med 10 point.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Pedersen – Ricki Olsen, Nikolaj Hansen, Hans Christian Bonnesen, Frederik Bay – Lucas Haren, Thomas Kristensen (81. Frederik Juul Christensen), Daniel Norouzi, Anders Holst (55. Elijah Just) – Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen (87. Andreas Holm).

Advarsler: Hillerød: Oliver Basse (34.), Marinus Grandt (67.), Magnus Klarskov (77.), Frederik Roepstorff (94.). FCH: Anders Holst (30.), Thomas Kristensen (71.)

Artiklen sidst ændret: 22. august 2019 13:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018