Set fra cementen: Hurra, FCH malede Hillerød hvid og blå


Af Jesper Munch Nielsen

Elijah Just (FC Helsingør) under kampen i 2. Division mellem Hillerød Fodbold og FC Helsingør den 21. august 2019 på Hillerød Stadion (Foto: Claus Birch).

BOLD: Man kan måske aldrig helt vide, hvad politikere tænker. Men FC Helsingørs fans burde være alle danske politikeres drøm om mønsterborgere.

Måske kunne man ikke lige se det sådan en onsdag aften på Hillerød Stadion, hvor FCHs fans stod på rad og række. Lige kønne er vi jo ikke, en tand og en tatovering sidder lidt skævt hist og her, og Kronborgs drenge og piger oppe fra Nord vinder helt sikkert ingen model-konkurrencer. Men alligevel må vi være enhver politikers våde drøm.

Der er jo nemlig ikke en politiker med respekt for sig selv, som ikke har efterlyst større omstillingsparathed hos danskerne. Og hvis der er en ting, FC Helsingørs fans er, så er det omstillingsparate.

Det er ikke mere end halvandet år siden, hvor vi stod i Parken eller på Brøndby Stadion og heppede intenst på vores hold i Superligaen og håbede, at Helsingør kunne få et point med hjem fra FCK-duellen eller besøget på Vestegnen. Nu stod vi ved en meget ydmyg græsplæne i Hillerød og heppede med lige så stor energi som dengang på FCH og håbede, at Mortensen og kompagni kunne komme sejrrigt ud af topkampen i 2. divisions gruppe 1.

De stille mus

Det var måske meget sigende, at kampuret på stadion ikke blev sat i gang, da dommeren med det herlige navn Jonathan Garcia Nilton fløjtede kampen op. For ingen af holdene bed for alvor til bolle. Og Nilton dømte i øvrigt som en halvbrækket arm.

FCH-anfører Nikolaj Hansen spillede sympatisk med et Pride-armbånd på overarmen. Helsingør-holdet bør være stolte af tilskueropbakningen, for der var vel mindst lige så mange FCH-fans på plads som Hillerød-tilhængere ud af de 1.070 gæster. Og det var helsingoranerne, der kunne høres under hele kampen, mens folkene fra Hillerød larmede mindre end nogle meget stille mus.

Vi ligger nummer 1

Da kampen var færdig, kunne FCH-spillerne bade sig i tilskuernes højlydte jubel. Og lille Jeppe Kjær kunne hygge sig med det største bad og en JEEEPPPPE KJÆÆÆR-hyldestsang, for han scorede to gange i det, der endte med at blive en fortjent 2-1 sejr til Helsingør.

Men det holdt hårdt. Selv 11 mod 10 skulle FC Helsingør kæmpe lidt for meget efter fansenes smag. Mørket faldt på, og myggene kom frem, og vi frygtede, at Hillerød ville tage det sidste stik.

Der har i årtier og mere til været en voldsom konkurrence mellem Helsingør og Hillerød. Før kampen præsenterede stadionspeakeren Hillerød som Nordsjællands hjerte. I så fald flåede FC Helsingør Nordsjællands hjerte langsomt ud og tog det med hjem til Kronborg – under armen på Andreas Holm, der kom ind mod slutningen og kæmpede som en gladiator.

Hillerød mod FC Helsingør var en topkamp, som måske ikke var en topgod kamp. Men mod slutningen, hvor den onde stemning på banen slet ikke passede til, at FCH-fansene brugte den glade Pippi Langstrømpe-melodi som kampsang. Ligesom Pippi endte Helsingør med at være meget stærke, og nu ligger vi nummer 1. Det har FC Helsingør trods oprykningerne altså ikke prøvet siden 2015. Det er en rar fornemmelse.

Artiklen sidst ændret: 23. august 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018