FC Helsingør siger farvel til klubikon


Af Andreas Mayerhofer

Mikkel Bruhn forlader FCH. Foto: Claus Birch

Den mangeårige førstemålmand i FC Helsingør, Mikkel Bruhn, bliver lejet ud resten af sæson til 1. divisionsklubben Næstved.

FODBOLD: I denne sæson har målmanden Mikkel Bruhn ikke fået spilletid i 2. division for FC Helsingør. Han er blevet overhalet af Christoffer Petersen, som i sommer skiftede til klubben fra Næstved. Nu tager Bruhn den modsatte vej for at spille i den sydsjællandske 1. divisionsklub.

Det er et klubikon og en lokal dreng, der skifter væk fra FC Helsingør, hvor han nåede at spille i seks sæsoner, hvilket bragte ham fra 2. division til Superligaen og retur.

– Mikkel Bruhn har fået chancen i Næstved, og det har han takket ja til. Det er da ærgerligt, at vi mister en god målmand, men han jagter spilletid, og nu har han fået chancen i 1. division, og jeg har respekt for, at han prøver det af, siger FC Helsingørs cheftræner, Morten Eskesen.

En my efter ny keeper
I sin korte tid i klubben brugte han kun Mikkel Bruhn i pokal-nederlaget mod AB for et par uger siden. Christoffer Petersen har spillet samtlige minutter i de fire divisionskampe, og her skal en del af årsagen til Bruhns farvel formentlig findes.

– Jeg har valgt at bruge Christoffer P., fordi jeg mener, han er lige en my foran Mikkel, men de ligger meget tæt. Derfor må jeg også sige, at det er Mikkels valg at skifte, fordi han vil have mere spilletid, og det forstår jeg godt, men man kan ikke afvise, at han havde fået kampe for os i denne sæson, hvis han havde valgt at blive. Han er en god fyr, som vil blive savnet, og jeg ønsker ham alt det bedste, og jeg håber, han kan være med til at redde Næstved der nede, siger Morten Eskesen.

I moderne topfodbold er det ofte sådan, at spillerne i klubberne kom fra nær og fjern. Sådan er det også i Helsingør, hvor der ikke er mange lokale drenge på banen. Mikkel Bruhn var en af dem.

– Vi er udmærket opmærksom på, at det er en lokal spiller, vi siger farvel til. Vi vil gerne have lokale drenge til at spille, og vi er ikke bange for at give dem chancen. Det er Kritte (Hans Christian Bonnesen, red.) vel et godt eksempel på. Jeg vil gerne bruge endnu flere af vores egne, men det kræver jo, at de er gode nok, siger Morten Eskesen.

Monty rykker frem
Forleden blev Viktor ankers kontrakt ophævet, og med Mikkel Bruhn i Næstved er der nu “kun” to målmænd tilbage i truppen. Derfor er Christoffer Monty, der kom fra FC København tidligere på sommeren, nu på bænken som andenmålmand. En opgave han også bestred mod Hillerød onsdag aften.

– Monty er en god målmand, og han er nu kommet tættere på spilletid med den seneste udvikling. Nu er det rykket tættere på med spilletid, og det kan da godt give nogle procenter. Vi har to gode målmænd i førsteholdstruppen, og det er jeg selvfølgelig glad for. Hvad vi gør i forhold til en tredjemålmand, må vi så lige se på, siger Eskesen.

Mikkel Bruhn, der fik debut for FC Helsingør den 4. august 2013, nåede at spille 158 kampe for klubben. Kun Anders Holst, der fortsat er i truppen kan overgå det tal.

Der er tale om, at FC Helsingør udlejer Mikkel Bruhn for resten af sæsonen, hvilket samtidig er den resterende periode af målmandens kontrakt med FCH.

Det har endnu ikke været muligt for Helsingør Dagblad at få en kommentar til skiftet fra Mikkel Bruhn.

Artiklen sidst ændret: 22. august 2019 15:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018