Mega-handel: Hotel Marienlyst er blevet solgt for over 500 millioner


Af Jesper Munch Nielsen

Efter flere års optur får hele Helsingør-hotellet nye ejere – medarbejderne kan være stolte og skal ikke frygte fremtiden, siger direktør.

HELSINGØR: De over 140 medarbejdere på Marienlyst Strandhotel behøver ikke at frygte for deres fremtid, selv om hotellet i en gigantisk handel nu er blevet solgt. Helsingoranerne og kommunen behøver heller ikke at være bange for, at salget vil gøre, at det populære hotel udvikler sig i en forkert retning. Tværtimod ser direktør Michael Lauritzen, der fortsætter i stillingen, kun salget som en konsolidering af Marienlyst Strandhotel og stedets kvaliteter.

– Folk skal tænke godt om det her. Vi kan fortsætte udviklingen, og vi kan rykke endnu flere trin op på skalaen, for de nye ejere har nogle muskler, som vi trods alt ikke har i dag. Og medarbejderne skal se det som en stor cadeau, at vi er blevet valgt ud af de nye ejere. Det er medarbejdernes fortjeneste, at vi er der, hvor vi er i dag, og de skal ikke frygte noget som helst. Vi fortsætter rejsen sammen, siger Michael Lauritzen.

Det største salg

Direktøren forklarer, at udviklingen på Marienlyst Strandhotel vil fortsætte stille og roligt trods det opsigtsvækkende ejerskifte.

I et hotel-salg, som sandsynligvis er det største danske af slagsen nogensinde uden for hovedstaden, er Marienlyst Strandhotel nemlig blevet solgt til et stor svensk investeringsvirksomhed, Midstar AB, med speciale i hoteller. Den samlede pris ligger på den dyre side af 500 millioner kroner, og sælgerne er den fynske rigmand Borris Tangaa Nielsen og kapitalforvalter-selskabet Artha, der hver ejede cirka halvdelen af Marienlyst Strandhotel.

Konkurrence-forberedt

Det er kun godt fem år siden, at Borris Tangaa Nielsen for et tocifret millionbeløb købte det, der dengang hed Hotel Marienlyst og på det tidspunkt var et voldsomt nedslidt og ikke særlig søgt hotel.

Siden da har Tangaa Nielsen investeret et beløb på over 200 millioner kroner i hotellet, som er gået fra at have 128 værelser til 227 værelser. Og 50 nye tæt på casino-delen af hotellet er på vej og måske færdige om et år.

– Det er sejt, at en mand som Borris tør at lægge hænderne på kogepladen og investere alle pengene i det her. I København bliver der bygget tusindvis af hotelværelser, men vi er forberedt på den øgede konkurrence. Og med hjælp af de nye ejere og ESS Group kommer vi til at stå endnu stærkere, siger Ken Torp Christoffersen, bestyrelsesformand for Marienlyst Strandhotel.

160 millioner kroner

Det er ESS Group, som overordnet kommer til at stå for driften af Marienlyst Strandhotel. Og det er et hotel, der er på rette kurs, oplyser Lauritzen og Torpe Christoffersen.

Ved Tangaa Nielsen-overtagelsen i 2014 var der kun ni forudbestilte værelser i bøgerne hos Hotel Marienlyst.

For tiden ligger belægningsprocenten til gengæld på 78, og på lørdag er der ingen af de 227 værelser, der er ledige.

Omsætningen er også steget gevaldigt. I 2014 endte den på 44 millioner kroner, i 2018 var omsætningen på 132 millioner kroner, og forventningen til i år er et sted mellem 155 og 160 millioner kroner.

Artiklen sidst ændret: 22. september 2019 15:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018