Nu hjælper frivillige i Sundhedshuset


Af Josephine Vedel

Samarbejdet blev fejret ved en reception torsdag eftermiddag. Foto: Torben Sørensen

Ordningen med frivillige patientstøtter har i flere år fungeret med succes på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Nu findes ordningen også i Sundhedshuset i Helsingør.

HELSINGØR: En trøstende hånd eller måske bare et flinkt medmenneske, der viser vej. De frivillige patientstøtter fra Røde Kors kan udfylde rollen som pårørende for patienter, der har brug for det. Ordningen fungerer allerede i dag på flere hospitaler i landet, og nu kan du også møde de søde frivillige i Sundhedshuset i Helsingør. Det skriver Nordsjællands Hospital i en pressemeddelelse.

– Vi er så glade for, at vi nu også får hjælp af patientstøtterne i Helsingør. Vi har meget gode erfaringer fra et mangeårigt stærkt samarbejde i Hillerød, og er taknemmelige for, at patienterne i Sundhedshuset nu også får glæde af hjælpen, siger Peter Mandrup Jensen, der er vicedirektør på Nordsjællands Hospital.

Patientstøtterne i Helsingør kommer fra Røde Kors’ lokalafdeling og er ikke lønnede. Opgaven består i at være en slags ekstra pårørende for patienter, som måske kommer alene, eller har brug for en ekstra hånd. Det kan være at vise vej, eller blot tage sig tid til en god snak. De erstatter ikke hospitalspersonalet eller udfører hospitalsfunktioner, men skal ses som et ekstra tilbud.

Sygeplejerske Jaqueline Hjertstedt er med til at koordinere de daglige aktiviteter i Sundhedshuset og er også bindeled mellem de frivillige og hospitalet.

– Vi har allerede haft de første gode oplevelser med ”vores” frivillige, og alle os, der har vores daglige gang i huset har set frem til, at vi kan tilbyde en ekstra hjælp, som vi ved er værdsat andre steder, siger Jaqueline Hjertstedt.

De frivillige i deres karakteristiske røde skjorter vil i udgangspunktet være at finde i Sundhedshuset mandag, tirsdag og onsdag mellem klokken 9 og 13.

Artiklen sidst ændret: 22. august 2019 16:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018