Klumme: Skulle man købe Florida…?


Af Helsingør Dagblad

(Foto: Claus Birch)

Janus Kyhl sidder i byrådet for De konservative. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder. Janus er tidligere direktør for FC Helsingør. 

Tanken om, at Danmark skulle købe Florida, har strejfet mig de seneste dage, for det er jo i bund og grund blot en stor ejendomshandel, som Præsident Trump så fint udtrykker det. Så kan vi tage en indenrigsflyver til Miami, når vejret bliver lidt for trist herhjemme, og hvem ved, måske kan vi få priserne ned i nærheden af Aalborg ruten. Det ville jo trods alt være indenrigs, og da vi skal sikre at udkantsdanmark også er godt med, kunne man sikkert få noget egnsstøtte til ruten…..

Ideen har ikke lydt helt tosset i mit hoved, når jeg har gået og rumlet med den. Jeg kan se masser af muligheder, ikke mindst for vores turismeomsætning, da der jo er god gang i denne i Florida. Samtidig giver det også nogle langt mere interessant vejrudsigter, når Tanev og Co indtager skærmen derhjemme. Nu kan de for alvor kan folde sig ud, mens orkanerne raser indover det ”vestlige Danmark”. Det må være noget, der giver seertal. Jo, der kan være store muligheder i at købe Florida…

Mon det også er sådan Præsident Trump har tænkt over de senere måneder, når han har gået og drømt om at købe Grønland? Han har måske forestillet sig mulighederne med at placere Trump Towers i Nuuk samt et par bygder. Mon ikke han har forestillet sig, hvordan han kan skabe masse turisme i Grønland, hvordan han har kunnet bygge store militære anlæg, og ikke mindst hvordan han kan udvinde råstoffer. Jo, tankerne har sikkert være mange i Trumps hoved, men når jeg gennemgår det hele, så er jeg dog ret overbevist om, at tankerne ikke har kredset sig specielt meget om de ca. 55.000 indbyggere i Grønland. Med en stor portion arrogance, og mangel på empati, har den amerikanske præsident fremturet med sine tanker om at lette Danmark for den byrde, han mener, Grønland er, mens han helt uden timing har siddet og joket på de sociale medier om, at han ikke vil placere Trump Towers i en lille bygd.

Nu er Donald Trump kendt for at gå sine egne veje i forhold til, hvad vi normalt forventer af statsledere, og man må også sige, at Trump valgte sin helt egen og alternative vej, da han, ganske fornærmet, valgte at aflyse sit statsbesøg til stor undren for Det Danske Kongehus. Ja, for den sags skyld til undren for hele det offentlige Danmark.

Vores politikere er ofte udskældt. Som byrådsmedlem i Helsingør oplever jeg selv, hvordan at de fleste beslutninger pådrager sig nogens utilfredshed, måske endda vrede. Med de sociale mediers indtog er det blevet markant nemmere at skyde efter de folkevalgte, og som politiker oplever man også til tider, at kritikken er unuanceret og urimelig. Det er vilkårene som folkevalgt politiker, og det ved vi.

Til gengæld kan jeg ikke lade være med at tænke, hvor heldigt vi er stillet med vores folkevalgte her i Danmark, når vi samtidig kan sidde og se verdens mest magtfulde mand opføre sig som en hysterisk 5-årig, der ikke får den slikkepind, han vil have.

Artiklen sidst ændret: 26. august 2019 12:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018