Målkontoen bugner for FCH-angriberne


Af Andreas Mayerhofer

Foto: Claus Birch

En opvisning i god fodbold og effektivitet foran mål blev leveret mod Vanløse i weekenden, og FC Helsingørs angribere er for alvor kommet i gang. Jeppe Kjær har scoret fire mål i fire kampe – Nicolas Mortensen har scoret fem i fem.

FODBOLD: Bortset fra en uge var det seks år siden, FC Helsingør senest havde scoret seks mål i en divisionskamp, da spillerne løb på banen i lørdagens kamp mod Vanløse. Første “sæt” blev vundet 6-1 over Fremad Amager den 1. september 2013 – ligeledes i 2. division – og var det så tid til endnu en tur på tennisbanen, da Vanløse blev pryglet med 6-2.

Halvdelen af FC Helsingørs mål blev sat ind af Nicolas Mortensen, der for alvor synes at have fundet målformen i 2. division. Den manglede i 1. division, hvor det oftere var de brændte chancer, der blev snakket om end målene fra FCH’s spydspids.

Vild sejr

Han er naturligvis glad for udviklingen i denne sæson, hvor han efter fem kampe er noteret for fem mål.

– Det var en vild sejr, vi fik forleden. Fedt at få scoret mit første hattrick i FC Helsingør, der jo har været noget tid undervejs. Det blev fejret søndag og lidt mandag, og nu ser vi frem til kampen mod HIK på fredag, siger Nicolas Mortensen efter tirsdagens træning.

Det siger sig selv, at niveauet i 2. division er lavere, end både Superligaen og 1. division, hvor han hidtil har tørnet ud for den nordsjællandske klub, men der er flere grunde til den målrige indledning på sæsonen.

– Jeg får selvfølgelig lige lidt mere tid i 2. division, men der er flere grunde til, at det går godt, tror jeg. For det første spiller vi 4-4-2, hvor der er to spillere på toppen, og det fungerer godt med mig og Jeppe Kjær i øjeblikket. Samtidig har vi fået vores backer meget med frem, og det giver noget i de områder, hvor jeg bliver farligst, siger Nicolas Mortensen.

– Samtidig er jeg blevet mere erfaren, og med alderen får man nogle flere værktøjer, og dem forsøger jeg at bruge. Foreløbig virker det meget godt, fortsætter den 25-årige angriber.

Anderledes på udebane

I de to hjemmekampe, der er spillet i sæsonen, har FC Helsingør lavet ni mål fordelt med to til Jeppe Kjær, tre til Anders Holst og fire til Mortensen. Holdet har været totalt overlegne på egen bane, mens det har været mere tæt på fremmed græs, hvor det er blevet til etmåls-sejre over Skovshoved og Hillerød, mens man måtte nøjes med 1-1 mod FA 2000.

– Det er noget andet, når vi kommer ud. Her i Helsingør har vi en god og hurtig bane, og det har ikke været tilfældet, når vi har spillet ude. Det skal ikke være en undskyldning for ikke at vinde, men vi kan måske ikke forvente at vinde stort i alle kampe. Opvisning på hjemmebane og smalle sejre på udebane – så er jeg glad og tilfreds, konstaterer Nicolas Mortensen.

Selvom der er gået nogle dagen siden festfyrværkeriet mod Vanløse, så smiler Morten Eskesen fortsat, når talen falder på kampen. Og angriberne.

– Man må sige, at der er kommet hul på bylden. For at blive tophold i en række som vores, så skal man i min bog have to angribere, som scorer mange mål, og det har vi heldigvis i øjeblikket. Jeg er glad for præstationerne. Kigger man på Nicolas Mortensen, så har vi hele tiden vist, at han er en dygtig angriber, og på det seneste har han også fået sat målene ind. Selvfølgelig mest markant med tre mål mod Vanløse, siger cheftræneren.

Han peger også på 4-4-2-systemet som en vigtig faktor for angriberen, der kom fra Fremad Amager i 2017.

– Og så spiller selvtilliden nok også ind. Mål giver næring til angribere, og i øjeblikket er der noget at spise, mener morten Eskesen.

Jeppe Kjær, der blev hentet hos Superliga-oprykkerne fra Lyngby denne sommer, har også for alvor vist sig frem den seneste uge. Først med to mål mod Hillerød og siden to mod Vanløse.

– Det bliver bedre og bedre hele tiden. Nico og Kjær har kun spillet sammen i tre kampe, så jeg forventer da endnu mere, men det ser godt ud med dem begge. De har en god forståelse for hinanden, og så putter de bolden i kassen, noterer Eskesen.

Mortensen og Kjær ligger et og to på 2. divisions topscorerliste. Sebastian Andersen fra FA 2000 har som Kjær scoret fire kasser.

Artiklen sidst ændret: 28. august 2019 14:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018