Præsten siger farvel


Af Helsingør Dagblad

Peter Fagerlund fik ti aktive år i Sthens Kirke. Foto: Peter Strøiman

Efter to år må Peter Fagerlund opgive at vende tilbage til Sthens Kirke.

HELSINGØR: En alvorlig hjernerystelse er baggrunden for, at menigheden i Sthens Kirke på søndag må tage afsked med en populær præst.

For nøjagtig to år siden var Peter Fagerlund ferieafløser ved højmessen i Gurre Kirke. Han tabte noget under sin prædiken, bukkede sig ned efter det – og da han rejste sig op, slog han hovedet mod prædikestolens kant. Det var nok.

En langvarig kamp

– Først efter en uges tid blev Peter selv klar over, at han blev nødt til at sygemelde sig, men vi troede jo i lang tid, at lige om lidt kom han tilbage. Han har virkelig kæmpet for det – prøvet flere forskellige behandlinger, og forhåbentlig bliver han klar igen til et nyt embede. Men det kommer til at tage tid, forklarer kirkens anden sognepræst, Karin Christiansen.

– Peter og jeg fik kun en uge sammen som kolleger, for jeg var helt nyansat, da det skete, mens han havde været i kirken i ti år. Vi svingede virkelig godt sammen og nåede lige at lægge planer om ting, vi ville gøre sammen. Så det er på alle måder trist, at vi nu bliver nødt til at sige farvel, siger Karin Christiansen.

Mange har spurgt

– Vi vil godt sige ordentligt farvel til Peter, som har været en utrolig populær og vellidt præst i alle årene, skriver menighedsrådets formand, Otto Rühl.

– Vi har især mærket det i de sidste to år, når menigheden og tidligere konfirmander igen og igen har spurgt til ham og bakkede op om ham, da han sidste forår prøvede langsomt at vende tilbage.

Det er Karin Christiansen, der står for højmessen på søndag, og bagefter er der reception klokken 11.15 til 12.15.

For 46-årige Peter Fagerlund bliver det også farvel til præsteboligen på Magnolievej, som han har delt med sin datter og sin kæreste.

Artiklen sidst ændret: 30. august 2019 14:25

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018