Af Kirsten Moth

Otte-årige Joa fandt brillianten i jordbærtærten

Først om seks år, når Joa Rosenbak, Helsingør, skal konfirmeres, skal hun første gang bære sin brilliantring.

HELSINGØR: Som at finde den berømte nål i en høstak, ville nogle mene. Men ikke for Joa, der på sin otte års fødselsdag forleden var så heldig at finde en brilliantring i en jordbærtærte.

Baggrunden for historien er, at Berit Greisholm, indehaver af Greisholm Guld og Sølv på Stengade i Helsingør, og Betina Jensen, bagermester i Brødcooperativet, Kvickly i Stjernegade, havde slået deres energier sammen og i fællesskab udloddet en konkurrence, hvor Betina sørgede for at få lavet 200 jordbærtærter og sælge dem i Kvickly og Berit lovede i én af de 200 tærter at lægge et værdibevis på en brilliantring til en værdi af små 10.000 kroner.

Fødselsdagsfund

Fredag i sidste uge blev vinderen fundet. Den dag fyldte Joa Rosenbak otte år og da hendes far, Rasmus Rosenbak, hentede hende efter skole, foreslog han, at de lige smuttede ind til bageren for at købe en fødselsdagskage.

– Joa havde ønsket sig en tur på Bakken og for ikke at gå glip af fødselsdagskagen synes jeg, at vi ville købe den på vej hjem om eftermiddagen, fortæller Rasmus.

Joa måtte selv vælge kagen i dagens anledning og efter en længere beslutningsproces faldt valget på en jordbærtærte.

– Hjemme omkring bordet var også Joas to ældre søstre. Vi tog et par stykker af kagen og vi fandt ikke noget. Så vi var så småt ved at opgive håbet. Efter endnu et par stykker fik vi øje på noget i bunden af kagen. “Til lykke. Du er den heldige vinder af en brilliantring”. Det var fantastisk og vi skyndte os ned i forretningen, så Joa kunne få lov til at se ringen, fortæller hendes far.

– Vi er enige om, at en pige i anden klasse er for lille til at gå med en så dyr ring. Derfor har vi aftalt, at Joa får ringen til sin konfirmation, hvor hun skal bære den for første gang. Til den tid vil Berit Greisholm gratis sørge for at tilpasse ringen til den rette størrelse, fortæller Rasmus Rosenbak.

Artiklen sidst ændret: 3. september 2019 10:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal Movia holde fast i planerne om at udfase mimrekortet, som er en rabatordning for pensionister?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu