Ingen tog til Helsingør- men det passer ikke


Af Helsingør Dagblad

Arkivfoto.

Igen i denne uge vender de sene aftentog på Østerport Station. Rejseplanen er passagerernes eneste ven i nøden.

HELSINGØR: Det er sket mange gange før, og nu sker det igen i denne uge: Når noget skal laves på skinner og køreledninger i det centrale København, kører Kystbanetogene nordfra kun til Østerport og vender der.

I denne omgang gælder manøvren fra søndag aften til nu på torsdag aften. Fra klokken 22.20 er der ingen afgange til Nivå og Helsingør fra Hovedbanegården. Man må til Østerport med et andet tog og skifte der.

Det er i sig selv irriterende, og hertil kommer så, at DSB og Banedanmark ikke magter at give kunderne besked på perronerne og i togene. Man skal vide, at der holder et tog og venter på Østerport. På perronernes elektroniske oversigtstavler er Helsingør og Nivå simpelt hen forsvundet efter klokken 22.

En selvoplevelse

Dagbladets udsendte tog turen hjem søndag aften. På grund af en 8 minutter forsinket A-bus i den øde københavnske aftentrafik kom vi for sent til toget klokken 22 og mødte straks flere rådvilde mennesker på perronen. De ledte efter næste tog til Nivå eller Helsingør.

Nå, så er den gal igen, tænkte jeg – og greb telefonen og fandt Rejseplanen. Som så mange gange før var beskeden, at vi skulle med toget til Østerport og skifte der. Den besked kunne jeg så give videre.

Tak til personalet

Der var otte minutters skiftetid på Østerport, men de otte minutter blev til fire minutter, fordi toget kom for sent til Hovedbanegården – og derfor også for sent af sted videre mod Østerport.

Fire minutter kan alle klare, når man bare skal gå over til et ventende tog på den anden side af perronen. Men hov – toget holdt på spor 3. Det kræver en tur op på broen – eller op omkring Oslo Plads.

Trængsel i elevatoren

Mange af os stilede mod broen, og her ventede så en ny forhindring: Trappen op til broen var spærret. Alle skulle med elevatoren – og der var bare ikke plads til alle på en gang.

Ovre på spor 3 holdt toget så helt nede i den anden ende af perronen, og vi på det første elevator-hold havde 1-2 minutter til at spæne hen imod de åbne døre. Næste elevatorhold kom heldigvis også med, men det skyldtes alene personalets konduite. De undlod at lukke dørene før tid og køre fra kunderne.

Vi venter stadig

Herefter kunne vi så indlede en helt igennem normal og behagelig hjemtur mod nord. Men husk nu at tjekke Rejseplanen før togrejsen – der kan man faktisk se, hvordan man kommer fra A til B.

På dsb.dk kan man kun læse, at der i disse dage er “færre tog mellem lufthavnen og Østerport”. Der var ingen information på perronen på Hovedbanegården, hverken på skilte eller over højttaleren. Og der var ingen information i toget. Vi har tidligere haft DSB og Banedanmark på sagen – med tilsagn om at få gjort noget ved problemerne. Der kommer – måske – en rigtig god løsning i morgen. De arbejder skam på det.

Artiklen sidst ændret: 3. september 2019 10:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018