Tre kandidater vil dyste om Kystbanen


Af Helsingør Dagblad

Tre personer stiller op til posten som pendlertalsmand efter Michael Randropp. Foto: Lars Johannessen

HELSINGØR: På mandag klokken 17-18 skal der vælges ny pendlertalsmand for Kystbanen, og tre ting ligger nu fast:

1. Det bliver et ballade-møde med kampvalg.

2. Den nye talsmand bor i Helsingør Kommune.

3. Ingen yngre pendlere har følt sig fristet af opgaven – de tre kandidater er alle over 60 år, men hver for sig flittige Kystbane-brugere.

Skarpe fronter

Tirsdag morgen var fronterne trukket hårdt op, men i dages løb er der blevet åbnet nye døre i fejden mellem den store pendlergruppe Kystbanen Live og den nystartede Kystbanens Pendlerforening af 2019.

Michael Randropp meddelte i sidste uge, at han ikke genopstiller efter ti års arbejde som pendlertalsmand. Som afløser har han kørt 65-årige Peter Langford fra Snekkersten i stilling, men nu står det fast, at der bliver kampvalg mellem i alt tre lokale kandidater.

I opposition

I weekenden har 61-årige Jørgen Busch – kendt i Helsingør som formand for den meget aktive forening “Stad og Egn” – meldt sig som kompromis’ets mand, fordi det forlød, at den nye forening ikke havde nået at få opstillet en kandidat.

Det skyldtes dog ene og alene en hårdnakket strid om formaliteter. Formanden, 72-årige Torben Gamst-Johansen fra Birthevej i Espergærde, havde sendt sin kandidatur til DSB, som efter hans opfattelse burde have stået for indkaldelsen og tilmeldingen til valgmødet.

Fristen løb ud

DSB’s informationschef Tony Bispeskov har i flere omgange svaret, at pendlerklubberne selv arrangerer deres valgmøder, og at DSB er tilfreds med, at der er både en Facebokkgruppe og en hjemmeside, KystbanenLive.dk, som alle har adgang til. Også selv om flere medlemmer af den nye lille pendlerforening er blevet udelukket fra facebookgruppen efter gentagne uoverensstemmelser.

Det seneste svar kom tre minutter før kandidat-fristens udløb i søndags. Herefter udsendte Kystbanen Live sent mandag aften en meddelelse om, at der var opstillet to kandidater, Peter Langford og Jørgen Busch.

Det affødte adskillige reaktioner fra Torben Gamst-Johansen, som også er vred over, at man skal sende en tilmelding via Facebook eller på mail til Michael Randropp, hvis man vil deltage i valgmødet.

Husk tilmelding

Tirsdag midt på eftermiddagen vendte bøtten. Michael Randropp meddeler, efter at have konfereret med sit bagland, at Torben Gamst-Johansen er godkendt som talsmands-kandidat.

– Vi kan jo ikke have, at nogen føler sig sat udenfor, fordi de ikke vil eller kan finde ud af at overholde fristerne, siger Randropp til Helsingør Dagblad.

Det viser sig desuden, at tilmeldingsfristen for at deltage i mødet ikke er den 3. september (tirsdag), som der står på hjemmesiden, men onsdag den 4. september klokken 17, som der står på Facebook.

– Og vi står altså ikke i døren og smider folk ud, hvis der er et par stykker, der ikke har nået at få meldt sig til. Men vi er jo nødt til at vide, om vi skal have et lokale til 20 eller 100 mennesker, siger Ture Ertmann, der administrerer facebook-gruppen.

Artiklen sidst ændret: 3. september 2019 17:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018