Præsidenten besøgte Pigegardens rosenparade


Af Kirsten Moth

Smykket med langstilkede roser gik Helsingør Pigegarde lørdag den populære Rosenparaden gennem byen. Foto: Lars Johannessen Foto: Lars Johan

– Jeg er imponeret, sagde Laura Faber, fra velgørenhedsorgansationen Pasadena Tournament of Roses Association i Californien, USA, da hun i går overværede Rosenparaden i Helsingør.

HELSINGØR: Der var fornemt besøg, da Helsingør Pigegarde lørdag gik en af årets meget populære parader, den såkaldte Rosenparade gennem byen.

Pyntet med langstilkede roser samledes pigerne i Toldkammergården, hvor venner og familier var mødt op.

Blandt de fremmødte var en ganske særlig gæst, nemlig præsidenten for Pasadena Tournament of Roses Association, Laura Faber, Californien i USA.

Et langt fra tilfældigt besøg i Helsingør, idet Helsingør Pigegarde blandt 100 regimenter fra hele verden er udvalgt sammen med kun 15 andre til at deltage i et stort show i USA sidst på året. Anden juledag i år står medlemmerne af Helsingør Pigegarde i lufthavnen, parat til at flyve til Californien, hvor de deltager i shows og parader på højt plan.

Udvalg blandt 100 korps

– Vi tager rundt og besøger alle de 16 korps i verden, som vi har udtaget for at se, om vi kan hjælpe dem med noget, blandt andet fundraising, forklarede præsidenten Laura Faber i Toldkammeret.

Efter paraden gennem byen roste hun i høje vendinger pigegardisterne, både for deres optræden og for deres musikalske niveau.

Rosenparaden, der finder sted den 1. lørdag i september hvert år, symboliserer afslutningen på sommerens marcher, der begynder i maj.

– Det var fantastisk, at præsident Laura Fabers besøg lige passede med rosenparaden. Vi er meget glade for hendes besøg og glade for, at hun er så imponeret af vores piger og deres spil, siger leder af Helsingør Pigegarde, Sanne Koudahl Bergsaker.

Artiklen sidst ændret: 10. september 2019 09:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du fejre Valentinsdag?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018