Efter flere timers kontakt-forsøg: Politiet gasser mand ud af lejlighed


Af Kirsten Moth

Stort opbud af politi, forhandlere og akutberedskab, da 64-årig psykisk uligevægtig beboer på Vapnagård i Helsingør nægtede at åbne sin dør.

HELSINGØR: Efter flere timers forsøg på at komme ind til en psykisk uligevægtig mand i hans lejlighed på Vapnagård måtte politiet til sidst skyde gas ind i lejligheden lørdag formiddag for at komme ind.

Det skete efter politiet fra klokken otte lørdag morgen havde forsøgt at komme i kontakt med manden og få adgang til hans lejlighed på Hestens Bakke. Det var sen række henvendelser og anmeldelser fra omkringboende i bebyggelsen Vapnagård i Helsingør, der fik politiet til at møde talstrækt op.

Den 64-årige mand ønskede angiveligt ingen former for besøg eller hjælp i sin lejlighed og ønskede heller ikke at tale med politiet.

Manden er ikke tidligere kendt af politiet, der dog havde fået en formodning om, at han havde knive i sin lejlighed.

-Skabte utryghed

Det var tydeligt ud fra de beboerhenvendelser, vi fik, at manden skabte utryghed i beboelsesområdet, hvor han havde været meget urolig og lavet en masse larm i løbet af natten.

– Derfor rykkede vi ud med en hel masse politifolk, læge, forhandlere og psykiatrisk udrykningsteam, fortæller vagtchefen ved Nordsjællands Politi.

Efter nogle timers forsøg på kontakt besluttede politiet at skyde gas ind i lejligheden. Herefter blev den 64-årige anholdt helt uden modstand og kørt til undersøgelse på psykiatrisk skadestue. Manden er nu indlagt.

Den gas, der anvendes i en situation som denne er af typen cs-gas. En mild form, der virker på øjne og slimhinder generelt og bliver meget generende.

Artiklen sidst ændret: 10. september 2019 09:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018