Af Kirsten Moth

Her er de nye folk bag Flynderupgårds høstmarked

Flere end 1500 fandt vej til høstmarkedet, der i år havde fundet en ny form.

HELSINGØR: Der findes masser af høstmarkeder rundt omkring, men ikke noget helt som dét på egnsmuseet Flynderupgård ved Espergærde.

Lørdag var mere end 1500 mennesker på besøg i de smukke, historiske omgivelser, da hele Flynderupgård for første gang i den ellers lange tradition for høstmarkeder her på stedet var inddraget aktivt i begivenheden.

– Vi har som noget nyt åbnet hele museet til høstmarkedet for at samle alle de aktiver, vi har, siger de to grønne koordinatorer, Camilla Pedersen og Sophie Meldgaard.

Flere boder

Det er første gang, de prøver at stå i spidsen for høstmarkedet, idet de begge blev ansat som erstatning for den fuldtids landmand, der tidligere i mange år arbejdede ved det historiske landbrug på Flynderupgård-museet.

Det er øvelsen med at samle de 12 hektar jord med marker, Egebækken, avlsbygningerne, gården og haverne, som de to nye medarbejdere skal koordinere. At vise området og bygningerne som et samlet museum er der nu nedsat en visionsgruppe til, som de to grønne koordinatorer også sidder med i.

I år var høstmarkedet udvidet med lidt flere boder, ligesom gårdspladsen i den gamle gård var indraget aktivt i markedet. Gården genlød som altid af spillemandsmusik, duftede af flæskesteg og fiskefrikadeller, der hurtigt blev udsolgt og der blev solgt honning, hjemmerøgede sild, grønsager af egen avl, strik, filt, håndværk og meget mere.

– Det enestående ved dette høstmarked er, at vi kan føre det hele tilbage til historien og gøre det til en levende historiefortælling, siger Camilla Pedersen.

Artiklen sidst ændret: 10. september 2019 09:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu