Af Josephine Vedel

Klumme: Er man ikke ambitiøs nok går pladsen til en anden

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni, aug, sep

75 af Helsingørs unge idrætstalenter fra ungdomsuddannelserne satte fokus på udvikling, marginaler og toppræstationer, da Helsingør Eliteidræts Akademi med leder Nathalie Ahl i spidsen havde camp i sidste uge.

Efter morgentræning fra kl. 7.00 i sejlsport, fysisk træning, gymnastik, tennis, golf, fodbold, atletik, håndbold og svømning var der fra kl. 10 og resten af dagen indkaldt nogle af Danmarks allerbedste eksperter, som udfordrede vores lokale udøvere på højeste niveau.

Det satte perspektiv på marginalerne og vedholdenhed for at nå toppen. Tobias Bjerg, ung fremstormende landsholdssvømmer der kæmper for at komme frem i verdenseliten, fortalte om de valg, han havde truffet – gode og dårlige. Hvad motiverer til fortsat fremgang? Og at al sport er en fælles indsats – ikke et egoprojekt!

Værdier og myter i elitesport blev dissekeret i detaljer, da Team Danmarks eksterne sportspsykologiske konsulent Adam Blicher fik vores udøvere til at indse, at dét skal der styr på, og målsætningerne skal være klare, ellers bliver det en anden, der får ens plads.

Perspektivet på marginaler blev tydelige, da Team Danmarks præstationsanalytiker Andreas Top Adler bad alle om at tage deres mobiler frem og starte stopuret. Hvor hurtigt kan du trykke på start og stop? Prøv selv! Nogle ramte 0,08 sek. – det var den tidsforskel, der var mellem de fem første svømmere i Pernille Blumes guldfinale i 50m fri ved OL i Rio.

Mange mener, at vi bruger mange penge på elitesport. Det gør vi ikke! Vi er langt, langt efter de lande vi konkurrerer imod. I Team Danmark har man f.eks. én ingeniør ansat til at dække alle discipliner og rigtig mange udøvere. I England har man på deres banelandshold i cykling fire ingeniører ansat til banerytterne og et budget, der er større end hele Team Danmarks. Så Andreas får travlt, hvis han skal nå at servicere Team Danmarks 142 verdensklasseatleter!

Teknologi og idræt er i dag tæt forbundet – så de unge HEA-elever ved nu, hvordan en rigtig designet cykelhjelm kan øge tiden med et 0,5 sekund pr. km. Andreas viste desuden en masse andre ting han arbejder med, for at vores atleter kan hente flere medaljer til Danmark. Lasse Normanns kulfibercykel og cykeldragt blev også gennemgået for finurlige elementer, der i den sidste ende er afgørende for om det bliver guld, sølv eller bronze næste gang.

Lige nu er Team Danmarks blik rettet mod OL i Tokyo om 335 dage, det bliver spændende igen! Vi er glade for, at eksperterne havde tid til at komme til Helsingør og fortælle vores udøvere om, hvad der arbejdes med i maskinrummet lige nu. Vi får meget svært ved at nå de 15 medaljer fra Rio, konkurrencen er kun blevet hårdere.

Mats Mejdevi, tidligere fysisk træner i Team Danmark gennemgik basistræning med alle Helsingørs talenter, i et enkelt koncept med egen kropsvægt, hvor behændighed, smidighed, koordination og styrke er afgørende for om din krop er gearet til den idrætsspecifikke træning, der naturligvis skal være på plads.

Helsingør Talent & Elite vil fortsat arbejde for, at de unge har realistiske, men klare målsætninger med ambitioner, der rækker langt videre end bare være lokal talent. Det giver spørgsmål som: ”Er du vedholdende og ambitiøs nok til at gå efter de store mål?” Udnytter du alle de muligheder du har fået gennem Helsingør Eliteidræts Akademi?”

Vi har det godt i Danmark, mange unge ude i verden VIL det mere – livsvilkårene er ikke som vores. Så vil vores udøvere fortsat yde det nødvendige? Og så sluttede det hele med, at der blev kørt til aftentræning i klubben, mens tankerne kørte. Dagen har sat spor – og nogle er hoppet fra …

Artiklen sidst ændret: 10. september 2019 09:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Job i Nordsjælland

Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win  1753053
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
Gl. Humlebæk kro. april 19/20 15-20.000 1752756 Påske, nyt mat start 27/5
Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu