Benedikte Kiær: “Kystbanen skal være et attraktivt alternativ”


Af Helsingør Dagblad

Borgmesteren var tilfreds efter mødet med den nye transportminister. Foto: Lars Johannessen.

Helsingør-borgmesteren fik mandag eftermiddag mulighed for at snakke om Kystbanen med den nye Transportminister.

KYSTBANEN: Benedikte ­Kiær og fem andre borgmestre fra de nærliggende kommuner var mandag eftermiddag til møde med Transportminister Benny Engelbrecht, hvor der blev talt om trafikal infrastruktur og Kystbanen.

Her fortalte ministeren, at han vil undersøge, om samarbejdet med svenskerne kan forbedres, så de mange forsinkelser fra Sverige nedbringes til gavn for passagererne på Kystbanen.

Især i den seneste tid har der været en stigning i antallet af forsinkelser fra netop Sverige, som er til gene for de danske trafikanter.

Derfor mener transportminister Benny Engelbrecht, at der skal være fokus på, hvordan det sikres, at samarbejdet mellem de danske og svenske parter fungerer optimalt.

– Punktligheden på Kystbanen har faktisk været stigende over årene, men der er fortsat episoder, hvor nedbrud og forsinkelser gør det svært at være pendler på strækningen. Det skyldes ikke mindst en stigende påvirkning fra svensk side i den seneste periode, og derfor vil jeg gerne have undersøgt, om der er ting i samarbejdet over Øresund, som vi kan forbedre, forklarede Benny Engelbrecht.

Ekstremt vigtigt

Benedikte Kiær var tilfreds efter mødet, hvor der var både en glimrende stemning, men også en god forståelse fra ministeren i forbindelse med Kystbanen, forklarede hun.

– Det var rart at se, at han allerede har gjort sig tanker om, hvad der kan gøres på både kort og lang bane. Kystbanen er bare ekstremt vigtig, da den er et godt alternativ til motorvejen, som i forvejen er belastet af tung trafik. Derudover er der også et miljøperspektiv, som er meget vigtigt, og Kystbanen skal være et attraktivt alternativ, forklarer Benedikte Kiær.

For hende er det også vigtigt, at man får set på muligheden for tog fra Kystbanen til Københavns Lufthavn.

– Kystbanen skal kobles af, så der ikke er direkte tog til lufthavnen, hvilket ikke vil være godt. Det vil både ramme de mange pendlere og borgere, som skal til lufthavnen, men også have betydning for de mange turister, som gerne vil til Nordsjælland. Det skal de helst kunne komme direkte, forklarede hun.

Det hele skal vendes

Transportministeren forsikrede da også om, at han vil se nærmere på lige netop dette område, selvom det politisk er besluttet at afskære Kystbanen og Øresundstrafikken fra hinanden.

En sådan undersøgelse vil også omfatte en vurdering af effekten på Kystbanens punktlighed, så der er klarhed over mulighederne, men også de mulige negative konsekvenser af fortsatte afgange til lufthavnen.

– Jeg vil bede mit ministerium se nærmere på, om der er muligt, at Kystbanen også i fremtiden kan have en grad af sammenbinding med Københavns Lufthavn. Hvis det er tilfældet, må vi så sammen tage stilling til, om det er noget, vi ønsker. Også selvom det vil øge risikoen for, at forsinkelser fra andre togsystemer påvirker Kystbanen, forklarede Benny Engelbrecht.

Artiklen sidst ændret: 9. oktober 2019 20:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018