Den over 50 år gamle virksomhed Nofoprint i Helsingør er blevet solgt. Tilbage fremover er kun salgsafdelingen og den grafiske afdeling. Foto: Lars Johannessen

Af Kirsten Moth

Nofoprint er solgt: Halvdelen er fyret

Nofoprint forsætter den grafiske afdeling og salgsafdelingen i Helsingør.

ERHVERV: Trykkerivirksomheden Nofoprint i Helsingør er blevet solgt til Scandinavian Print Group. Salget af aktiverne er sket pr. 30. august og det betyder, at man i Helsingør skal sige farvel til ca. halvdelen af de godt 20 medarbejdere, der er ansat her.

I Helsingør beholder Nofoprint fremover salgsafdelingen og en grafisk afdeling og kunderne vil som hidtil fortsat kunne bestille trykopgaver. Selve trykningen kommer i fremtiden til at ske på et andet trykkeri inden for Scandinavian Print Group.

Konkurrenceevnen

– Salget sker i bestræbelserne på at effektivisere og forbedre vores produktion og konkurrenceevne. Det er en meget konkurrencebetonet branche og derfor er dette den bedste løsning for fremtiden for Nofoprint. Men det er altid meget trist at skulle sige farvel til medarbejdere, understreger direktør Tom Petersen, Nofoprint.

– Vi er glade for, at vi med fastholdelsen af de to afdelinger i Helsingør fortsat vil være lokalt forankret. Det har stor betydning, siger Tom Petersen.

Nofoprint flyttede til Helsingør for mere end 50 år siden og Tom Petersen fortsætter som direktør i den nye konstruktion. Han har arbejdet i Nofoprint siden 2005.

Scandinavian Print Group, SPG, er en koncern med mere end 400 ansatte, fordelt på ni adresser i Sverige og Danmark.

SPG har på det seneste opkøbt øvrige to virksomheder i gruppen.

Det er Novagraf i Aalborg og Dafolo i Frederikshavn.

Dafolo har dog kun solgt deres grafiske forretningsområde til SPG. Esben Mols Kabell fra Scandinavian Print Group oplyser, at de har købt aktiviteterne og navnene ud af de to virksomheder og overtager hovedparten af personalet.

Over 450 ansatte.

Årsomsætning på godt en halv milliard kroner.

Afdelinger i flere dele af landet.

Betegner sig som Danmarks største grafiske virksomhed.

Har opkøbt flere trykkerier og grafiske virksomheder i landet de senere år.

Senest er Nofoprint i Helsingør opkøbt af SPG.

Artiklen sidst ændret: 10. september 2019 11:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal Movia holde fast i planerne om at udfase mimrekortet, som er en rabatordning for pensionister?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu