Af Niels Berg

To unge-organisationer under samme tag

Tuba og Headspace, som begge beskæftiger sig med unge, der har problemer, er rykket sammen i Lundegade.

HELSINGØR: Det er en af den slags fusioner, der virker som noget af det naturligste af verden, og det er netop også derfor at to af Helsingørs støtteorganisationer for unge med problemer er rykket sammen under ét tag.

Det drejer sig om organisationen Tuba, som tilbyder hjælp rådgivning og terapi til unge fra hjem med alkohol- eller stofmisbrug, og rådgivningstilbuddet Headspace, der hjælper unge, som har eller har haft problemer med for eksempel selvværd, uddannelsesvalg, destruktive tanker, kærestesorger eller lignende, med at komme tilbage på sporet.

Velkommen

Headspace har døjet med skimmelsvamp på et af de mange steder, de har haft til huse i i Helsingør, og derfor var det kærkomment, da kommunen så muligheden for at huse Headspace inden for de samme mure som Tuba, nærmere betegnet i hver sin del af Lundegade 17. Tuba har hele tiden holdt til på adressen, men har modtaget deres nye room mates med åbne arme.

Tirsdag eftermiddag blev det nye fællesskab så fejret med en reception i lokalerne, hvor borgmester Benedikte Kiær holdt tale. Hun takkede de to støttegrupper for det store og vigtige arbejde, de gør for de af kommunens unge, der har brug for et fristed og nogen at tale med.

Dårligt mix

Til stede ved receptionen var både ansatte, frivillige og nogle af de unge, som har fået hjælp af enten Tuba eller Headspace.

Lokalerne, som breder sig over to gamle byhuse – en af dem tjente i sin tid som byens borgmesterbolig – er stemningsfulde og med masser af lys og højt til loftet. Tidligere holdt andre foreninger til i lokalerne, blandt andre bridgeklubben.

Men det var ikke en hensigtsmæssig blanding da Tuba ikke sjældent tog imod unge, der var forgrædte og fortvivlede. Nu er der mere sammenhæng i tingene i lokalerne med de to indgange, og det var værd at fejre.

Artiklen sidst ændret: 10. oktober 2019 17:05

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu