Helsingør Dagblads chefredaktør (Foto: Lars Johannessen)

Af Bo Christensen

Leder: Jordnære input til vidtløftige visioner

Kommende brugere og andre interesserede borgere var forleden inviteret til en ”workshop”, hvor de kunne komme med input til det kommende sundhedshus i Helsingør. Idéen bag workshoppen er, at borgerne skal have mulighed for at komme med deres meninger, idéer og behov, inden det første spadestik bliver taget til byggeriet. Den idé viste sig at være rigtig god. Det vender jeg tilbage til.

Workshoppen blev af en projektleder, en konsulent og en arkitekt skudt i gang med spørgsmål som: ”Hvordan bringer vi naturen ind i huset” og ”Hvordan kan vi tænke sundhed ind i huset”. Meget hurtigt fik mange af de fremmødte borgere dog sporet samtalen hen på, at der ikke må være langt at gå fra parkeringspladsen, at skiltningen skal være god og tydelig, at der skal være god belysning, og at man i det hele taget skal føle sig hjulpet og taget hånd om, når man ankommer til det nye sundhedshus. De noget luftige spørgsmål fik nogle meget konkrete og jordnære svar. På den måde er resultatet af mødet godt, og det er et eksempel på, hvad man faktisk kan bruge borgerinddragelse til.

Artiklen sidst ændret: 11. oktober 2019 11:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu