Ungdomsskolen rykker tilbage i Espergærde


Af Tine Zedeler

(Foto: Lars Johannessen)

Nye lokaler på Tibberupskolen giver mulighed for at rykke tættere på de unges hverdag.

ESPERGÆRDE: Efter et års pause er Ungdomsskolen nu tilbage med et helt nyt tilbud til de unge i Espergærde. Her tager man nyindrettede lokaler i brug i kælderen under Tibberupskolen, så Ungdomsskolen kan blive en mere naturlig forlængelse af de unges skoledag.

Det betyder også, at lokalerne er åbne allerede fra om eftermiddagen, når skoledagen er slut, i stedet for, som tidligere, om aftenen.

– Vi vil gerne rykke endnu tættere på de unges hverdag, og derfor er det naturligt for os at flytte ind på Tibberupskolen, hvor udskolingseleverne er samlet, siger ungdomsskoleinspektør Helle Josefsen.

Kinesisk, thaiboksning og musik

Ungdomsskolen flyttede væk fra Mørdrupskolen i starten af 2018, men byrådet valgte at udskyde den planlagte flytning til Tibberupskolen med et år, og det betød, at der i sæsonen 2018-2019 ikke var holdtilbud i Espergærde.

I den kommende sæson tilbydes der igen en lang række hold, og de unge i Espergærde kan derfor vælge fag som blandt andet kinesisk sprog og kultur, skriveværksted, tekstildesign, yoga, thaiboksning og en række musikhold.

Naturlige fællesskaber

Det er tanken, at de unge skal inddrages i Ungdomsskolens eftermiddags-aktiviteter og selv være med til at skabe events, der er med til at skabe naturlige fællesskaber.

De nye lokaler tages første gang i brug den 16., 17. og 18. september, hvor der er Livetilmelding i Espergærde. Her starter man allerede i skolens spisefrikvarter fra kl. 11.20 og fortsætter frem til kl. 16.30.

Red.

Artiklen sidst ændret: 11. oktober 2019 13:55

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018