Af Tine Zedeler

Ungdomsskolen skruer op for de unges interesser

Mere end 20 nye fag på programmet afspejler ønsket om at skabe fællesskaber, der passer til de unges fritidsvalg.

HELSINGØR: Var det noget med et plantelaboratorium, hvor køkkenaffald forvandles til design og modefarver? Vil du arbejde med papir som kunstform, prøve at lave din egen podcast, eller har du mod på at tage med på kombineret dance & cooking-tur til Manchester?

Udvalget af nye fag er stort, når Ungdomsskolen tager hul på en ny sæson, og tirsdag var mere end 750 elever fra samtlige 7. klasser i Helsingør på introdag, hvor de hørte mere om den ungdomsskole, de nu er gamle nok til at gå i.

Stor interesse for bæredygtighed

Sidste år gik godt 2.700 unge igennem dørene i løbet af hele sæsonen, og også i år er der lagt an til et stort program, der appellerer til alle smagsløg, når det gælder fritidsinteresser.

– Vi har en af landets højeste tilslutninger til den lokale ungdomsskole, og vi håber på, at vi kan blive ved med at leve op til den tillid, siger ungdomsskoleinspektør Helle Josefsen.

I år er der føjet mere end 20 nye fag til programmet, der år for år forandres, så det afspejler de interesser, som de unge selv kommer med. Et af de store fokuspunkter er en helt ny linje af bæredygtige fag, kaldet Go Green, som tager udgangspunkt i et stigende antal miljøbevidste unge.

– Her kan vi mærke, at de unge er voldsomt interesserede, og det vil vi gerne være med til at understøtte. Der vil helt sikkert komme hold, vi slet ikke har set endnu, og vi har brug for de unges øjne, så vores fantasi kan vokse sammen med dem, siger Helle Josefsen.

Plads til alle

Også Tech-linjen med fokus på de mere teknologiske fag ventes at udvikle sig med nye hold i løbet af sæsonen.

Blandt de populære hold er stadig musical-holdet, der nu har fået fast hjemsted i Helsingør, og så er e-sport stadig ny i huset, men hurtigt voksende med en række af forskellige hold, som er stærkt efterspurgt.

Ungdomsskolen satser ikke kun på den bæredygtige linje, når det gælder holdundervisningen. I skolens egen organisation er der også fokus på den menneskelige trivsel, og begrebet har fået sit eget navn – væredygtighed.

– Vi gør rigtig meget ud af, at der skal være plads til alle, uanset hvordan man har det, og man skal have det bedre, når man går herfra, søger Helle Josefsen.

Livetilmelding

I næste uge skrues der op for aktiviteterne på fritidsundervisningen, når Ungdomsskolen holder Livetilmelding den 16., 17. og 18. september fra klokken 18- 21 på Rasmus Knudsens Vej 52 i Helsingør.

Her kan de unge komme og få hjælp til at finde et hold, der passer til deres interesser.

Undervisningen starter den 23. september.

Tilbyder mere end 100 aftenhold for unge i alderen 13-18 år.

Holdundervisningen er gratis, men det kan koste penge at tage med på f.eks. ture, og på enkelte hold skal man betale for brug af materialer.

Ungdomsskolen har to afdelinger: På Rasmus Knudsens Vej 52 i Helsingør samt på Tibberupskolen i Espergærde. Der er desuden enkelte aktiviteter andre steder i kommunen.

Læs mere på www.ungdomsskolen.com

Artiklen sidst ændret: 11. september 2019 11:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal Movia holde fast i planerne om at udfase mimrekortet, som er en rabatordning for pensionister?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu