Wall E og de andre robotter indtog Hal 21


Af Tine Zedeler

Omkring 125 interesserede havde fundet vej til Hal 21a, da roboteventen RoboInsights løb af stablen.

t.soerensen@hdnet.dk

HELSINGØR: Omkring 125 interesserede havde fundet vej til roboteventen RoboInsights i Hal 21a.

Et antal som initiativtager og projektleder Marianne Andersen er tilfreds med.

– Jeg er glad. Det er kun vores andet år, og vi er et nyt sted, hvor vi lige prøver af, hvad der fungerer. Sidste år var vi på Kulturværftet, fortæller Marianne Andersen.

Eventen bød på flere udstillede robotter deriblandt en robot, der til forveksling liger tegnefilmfiguren Wall E, som det danske firma Shaperobotics står bag. Der er tale om robotter til undervisningsbrug, som eleverne kan bygge videre på trinvis i takt med de lærer at programmere.

-De henvender sig til elever i 2. klasse op til universitetet. De er lavet, så eleverne kan gå i gang med at programmere ekstremt hurtigt og fortsætte på et avanceret niveau, fortæller Christian Puls, sælger Shaperobtics.

Hjælper børn

Også læreanstalten DTU deltog med flere robotter. Heriblandt en rullende drone, som er udviklet til at inspicere højspændingsledninger med, fortæller DTU-studerende Ananda Nielsen.

Eventen havde selskab af flere gæsteforlæsere. Heriblandt Morten Jacobsen, som til daglig er pædagogisk itvejleder og webmaster på Specialskolen ved Nordens Plads på Frederiksberg, som henvender sig til elever med særlige behov. Skolen er på flere områder frontrunner indenfor ny teknologi, der kan hjælpe eleverne til en bedre skoledag.

-Det startede tilbage i 2015 hvor vi var på studietur i USA, og oplevede hvordan teknologien kan hjælpe børn, der som vores har nogle særlige behov, fortæller Morten Jacobsen.

Undervist gennem robot

Han fortæller, at skolen blandt andet bruger en dansproduceret robot, der er udstyret med en skærm og kan tale og lave ansigtsudtryk. Den bliver brugt af elever, der har en autismediagnose til at træne sociale færdigheder med.

-Det gør det lettere for eleverne, at det er en robot, de øver med, fortæller Morten Jacobsen.

Han fortæller, at den kendste robot, skolen benytter, er robotten Telepresence Beam, som kan benyttes til at kommunikere gennem i forbindelse med blandt andet skoleundervisning hjemmefra. Den fungerer ved Eleven kobler sig op via en skærm og kan kommunikere med læreren og de andre elever og bevæge sig rundt i lokalet.

– Den har et kæmpepotentiale. Vi har en 14-årig elev, som på grund af en sjælden sygdom ikke kan undervises i klassen. Han er blevet undervist hjemmefra i tre år via robotten, fortæller Morten Jacobsen.

Spændende

Roboteventen havde også deltagelse af elever fra 10.klassesskolen på Rasmus Knudsens Vej. Eleverne , som går på sciencelinjen, hjalp til med forberedelserne dagen før, og var også tilstede på dagen.

-Det er rigtig spændende at være med til. Jeg vil gerne arbejde som eventmanager , og interesserer mig for teknologi og science, siger 15-årige Amélie Hartmann.

-Jeg kan generelt godt lide science . Robotter påvirker vores fremtid. Der hvor jeg især synes, de er interessante, er hvor teknologien kan hjælpe andre mennesker, siger 16-årige Cecilie Norin Sejer.

Artiklen sidst ændret: 12. september 2019 10:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018