Torben Gamst-Johansen blev ikke pendlertalsmand, men han har stadig meget på hjerte. Foto: Lars Johannessen

Af Pernille Hermann

Kampen om Kystbanen: Gamst slikker sårene

Kystbanens Pendlerklub fik ikke den ønskede opbakning på valgmødet, men arbejder videre alligevel.

TRANSPORT: Der blev kun 5 stemmer til Torben Gamst-Johansen fra Espergærde, da der mandag eftermiddag var valg af ny pendlertalsmand for Kystbanen. Modkandidaten Peter Langford fra Snekkersten blev “kåret” med et stort flertal på 21 stemmer.

Efter den begmand udsendte Gamst-Johansen en pressemeddelelse på vegne af Kystbanens Pendlerforening af 2019, som han er formand for. Mødet var udemokratisk, og DSB burde indkalde til et nyt valgmøde, skrev han i forlængelse af stribevis af diskussioner på nettet.

Politikerne må på

Men livet går videre, og den lille “oprørsgruppe” i pendlerforeningen vil ikke opgive forsøget på at få indflydelse på fremtidens planer for togdriften. Enten i et mere fordrageligt samarbejde med den nye talsmand Peter Langford og DSB eller med forslag direkte til transportministeren og Folketingets transportudvalg.

– Vores borgmester siger, at Kystbanen er meget vigtigt for Helsingør, men hvad hjælper det, når ingen politikere fra Helsingør går ind i sagen for alvor, Der er nok at tage fat på, siger Gamst-Johansen.

Ud med aftalen

På mødet, der blev holdt på Hovedbanegården, fremlagde han pendlerforeningens program, der blandt andet foreslår en sammenlægning af Øresundstog og Nivåtog med 15 minutters drift hele dagen, og at den nye regering skal opsige kontrakten til Skånetrafiken om svensk overtagelse af strækningen mellem Lufthavnen og Østerport.

Herudover vil pendlerforeningen arbejde for ensartede regler over hele landet for brugerdemokrati i transportselskaberne – og for ensartede retningslinjer for adgangen til toiletter i togene.

Artiklen sidst ændret: 12. september 2019 09:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal Movia holde fast i planerne om at udfase mimrekortet, som er en rabatordning for pensionister?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu