Af Jesper Munch Nielsen

Anmeldelse: Thompson tryller i “Late Night”

Meny april 19/20 25.000 IKKE win  random 1763673

Den britiske skuespiller overstråler den amerikanske komedie om tv-shows.

ANMELDELSE: De sene talkshows i USA er tv-stationernes store slagmark i Trump-land. D’herrer Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, James Corden, Stephen Colbert, Seth Meyers, Conan O’Brien og kompagni battler hver dag på seertal og mere eller mindre dårlige jokes og kändis-gæster. De sene talkshows er vel, hvad nyhederne og drama-serierne er for konkurrenterne DR og TV 2 herhjemme.

Nu kommer så filmen “Late Night” om netop sådan et talkshow og dets vært og den nye dreng i klassen, som her er den nye, kvindelige vittigheds-skriver – Molly med de indiske aner og jobbet på en kemi-fabrik, der ad tilfældighedens vej skifter spor og ender i New York og the writers room for værten Katherine Newberry, som i årtier har haft sit elskede, men efterhånden kedelige talkshow.

Kantet og egoistisk

Newberry er ubetinget højdepunktet ved “Late Night”.

For hun er en kantet, egocentreret og på mange måder usympatisk person, og så er hun spillet af Emma Thompson, der gør det fantastisk i en rolle, som ligesom resten af flokken i “Late Night” kun er blevet til skitser og skabeloner i manuskriptet.

Thompson brillererer dog – akkurat som Meryl Streep gjorde det i en lignende rolle i “The Devil Wears Prada”, der som film givetvis har inspireret “Late Night”.

Halvtynd kop kaffe

Mindy Kaling er vores primære omdrejningspunkt som Molly, der er mega-fan af Newberry.

Kaling, som man kender fra blandt andet den amerikanske udgave af “The Office”, har selv skrevet manuskriptet. Og det er desværre en halvtynd kop kaffe.

Måske skal man være amerikaner for at blive helt tændt på de almindeligheder, der udgør handlingen i “Late Night”. Det er mild satire over tv-branchen. Der er lidt køns- og race-forskelsbehandling og parforholdsmoral til debat. Der er jokes, men ikke så mange, at du går grinende ud af biografen. Og der er lidt drama, som dog kun får de medvirkende – og måske det amerikanske publikum – til at få våde øjne.

Kaling er charmerende, men bliver aldrig andet end overflade i “Late Night”. Mollys kærlighed til Katherine Newberry forstår man aldrig, og det virker som et postulat af de helt store, at vores hovedperson på den ene side er ærligheden selv og på den anden finder sig i at være en dørmåtte for tv-stjernen.

Der er kun tre små stjerner til “Late Night”. Thompons tour de force sikrer de to af dem. Men “Late Night” er ikke en film, man bliver oppe til sent på aftenen for at diskutere eller mindes.

★★★✩✩✩

Instrueret af Nisha Ganatra

Medvirkende er blandt andre Mindy Kaling, Emma Thompson, John Lithgow, Hugh Dancy og Amy Ryan

Kalling har selv skrevet manuskriptet. Hun har arbejdet for talkshow-værten Conan O’Brien

Artiklen sidst ændret: 12. september 2019 09:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
LaFranceshop 501042, 1751629, 10-15.000 win maj 19/20
Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 1751634

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu