50 år og i gang med at sadle om til et nyt liv


Af Helsingør Dagblad

Jeanette Warrer samler hele sin store familie fra Lolland og Helsingør til fødselsdag på Konventum. Foto: Lars Johannessen

Ny bolig, gammel kærlighed og nye udfordringer i arbejdslivet driver Jeanette Warrer fremad lige nu.

TIL LYKKE: Efter 30 år “på gulvet” er det ikke for sent at investere i et nyt liv med mindre fysisk slid og mere ansvar. Søndag fylder Jeanette Warrer 50, og hun er midt i at “realisere sig selv” ved at investere både tid og energi i uddannelse og nye muligheder.

Jeanette drømmer om at hjælpe unge videre i livet med deres drømme, og lige nu arbejder hun hårdt på at kvalificere sig til opgaven. Hun arbejder på Konventum som både tjener og selskabskoordinator og bruger al sin fritid på at læse til merkonom i oplevelsesøkonomi.

Som 5-årig kom Jeanette og lillebror Vincent fra Nakskov til Helsingør for at bo hos deres far og hans nye kone. Den nye kone var mig, der skriver dette portræt – jeg fik så at sige to børn forærende, og med årene fik de tre små søskende – plus to i Nakskov – flyttede fra Helsingør til Snekkersten med tilhørende skoleskift og oplevede endnu en skilsmisse.

Efter denne noget fortumlede start på livet prøvede Jeanette sig frem med forskellige småjob, mens hun tog handelsskoleeksamen og valgte restaurationsvejen. Efter et par år på DSB-restauranten i Hillerød og et smut omkring Hornbækhus som stuepige fik hun læreplads på Kronborg Havbad under Ove Verner Hansen og Søren Fisker, men da de gik konkurs, færdiggjorde hun uddannelsen på Færgen Sjælland.

Ud på hotellerne

– Jeg har fået prøvet lidt af hvert, og noget af det sjoveste var baren ved 6 dages-løbet i Forum, men det mest lærerige var Hotel Trouville i Hornbæk. Der lærte jeg alt om hoteldrift af Leif Jensen, der var restaurantchef.

– Jeg var også på Torvekroen i Helsingør og på Rungsted Kro og Marienlyst, inden jeg flyttede et par år til Langeland med min mand. Der brugte jeg tiden til at tage Office-kurser på pc’en og et virksomhedskursus om forretningsplaner, og jeg var frivillig baransvarlig på Langelandsfestivalen.

Nye udfordringer

Tilbage i Helsingør blev Jeanette tjener i restauranten på færgen Tycho Brahe i syv år og var sikkerhedsrepræsentant for kollegerne. Herfra kom hun i 2010 til Konventum, hvor hun også har været både sikkerhedsrepræsentant og tillidsmand.

– Jeg er superglad for ledelsens initiativ og opbakning til, at jeg nu skal se at komme videre med at bruge mine evner og min erfaring. Derfor bruger jeg også al min fritid på selvstudium – og så styrketræning i Sats og ture med Knud – han er mit barn, selv om han er ved at være gammel.

– Knud er en lys labrador, som lige er flyttet med mig til Humlebæk. Jeg trængte til lidt mere ro end på Stengade, hvor jeg har boet i femten år.

En kreativ åre

Jeanettes nye start på livet omfatter også ungdomskæresten Asger Vejlgaard, som hun har været gift med for år tilbage og netop har fundet sammen med igen. Han maler og laver musik og har været tilknyttet Musikhuset Elværket siden starten.

Hendes egne kreative sysler har været parkeret for en tid, men hun kan sy patchwork og lave smykker – og bage kager, men det bliver man fed af, ler hun.

Ud over det kreative har Jeanette også et stærkt ønske om at være noget for andre – i flere år brugte hun sin ugentlige fridag til at tage med Ældresagen på turindkøb, og var der ikke kommet et flot tilbud fra Konventum, havde hun nok valgt at læse til socialrådgiver.

– Min drøm er på sigt at finde et job, hvor jeg kan coache unge med kreative ideer til at holde fast i deres drømme og finde uddannelser og projekter, der hjælper dem på vej til at leve af det. Jeg har selv prøvet at tumle meget rundt i de unge år, så jeg ved, hvor meget der er brug for at lytte og forstå, siger hun.

Artiklen sidst ændret: 16. september 2019 10:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018