Nu tager Forsyning Helsingør selv skraldet


Af Helsingør Dagblad

Både skraldemænd og biler er gamle kendinge, selv om der er skiftet firma for renoveringen. Foto: Lars Johannessen

Remondis er droppet som renovationsselskab, men det er stadig de samme skraldemænd og biler, der samler skraldet ind i.

HELSINGØR: Det er helt nyt, og så er det egentlig det samme, når det drejer sig om renovationen i Helsingør Kommune.

Fra dags dato er det nemlig et nyt firma, der henter skraldet. Remondis er afløst af Forsyning Helsingør, der selv har hjemtaget opgaven.

Forskellen er dog ret ens. På nær en enkelt ansat er samtlige skraldemænd nemlig de samme, der arbejdede for Remondis. Og skraldet hentes i 11 brugte skraldebiler, som Forsyning Helsingør har købt af Remondis.

Grunden til at Helsingør Kommune nu selv vil hente skraldet, er økonomisk. Forsyning Helsingør fandt ud af, at man selv kunne løse opgaven billigere, end hvis den skulle sendes i udbud.

Flere andre kommunale forsyningsselskaber har draget samme konklusion, og Forsyning Helsingør har benyttet sig af erfaringerne fra dem.

I alt er 26 nye/gamle skraldemænd startet på jobbet.

Per Tærsbøl, der er bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør, er ikke i tvivl om, at det er en forbedring, at Forsyning Helsingør selv tager skraldet.

– Ved at køre skraldebilerne selv får vi mulighed for at yde en bedre service, da vi nu får en tættere relation til vores kunder end før. Det tror jeg også bliver en fordel, når alle husstande i fremtiden skal til at sortere husholdningsaffaldet i flere fraktioner end i dag, siger han.

Artiklen sidst ændret: 17. september 2019 10:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018