Politikere er klar med plan for 100 institutionspladser i Espergærde


Af Tine Zedeler

-Vi har nogle kæmpeudfordringer med at skabe dagtilbudspladser nok, siger børne- og uddannelsesudvalgsformand Gitte Kondrup.

Af Tine Zedeler

ESPERGÆRDE: Frem til oktober måned er der ikke nogle ledige daginstitutionspladser i Espergærde, og helt frem til maj måned 2020 vil der være få ledige pladser. Som følge af situationen henvises småbørnsforældre i Espergærde aktuelt til daginstitutionspladser i Snekkersten. En situation som er beskrevet i dagsordenen til det senest afholdte børne- og uddannelsesudvalgsmøde. Og der er ikke kun tale om et øjebliksbillede. Fremadrettet vil der være behov for at skabe endnu flere dagtilbudspladser i Espergærde, hvor behovet forventes at stige til cirka 100 pladser i 2027.

– Vi har nogle kæmpe udfordringer med at etablere flere dagtilbudspladser. Det er også derfor, at der er en plan for at etablere flere daginstitutionspladser ved at flytte og ombygge Klub Idrætten. Vi har også nogle udfordringer i Hornbæk, men i første omgang er det Espergærde, vi koncentrerer os om, siger udvalgsformand Gitte Kondrup, Socialdemokraterne.

Med som budgetønske

Center for Dagtilbud og Skoler og Center for Økonomi og Ejendomme har udarbejdet en helhedsplan for Grydemoseskolen, der blandt andet tager udgangspunkt i en flytning af Klub Idrætten på Svend Poulsensvej, der er placeret i en bygning, hvor der i forvejen drives dagtilbuddet Kasserollen.

Den frigivede bygning ved Kasserollen skal istedet indrettes som daginstitution med plads til omkring 100 børn. Ombygningen forventes at løbe op i et anslået beløb på 4,7 millioner kroner.

-Det er noget, vi tager med som budgetønske til budgetforhandlingerne. Vi håber, at det er noget vi kan iværksætte hurtigst muligt. Jo hurtigere, jo bedre, siger Gitte Kondrup.

Ser på Grydemoseskolen

Det indgår i planen, at klubtilbuddet Idrætten istedet rykker ind på Grydemoseskolen og placeres i den tidligere mellemtrinsbygning. For at danne sig et indtryk af forholdene på stedet har udvalgsmedlemmerne aftalt at besigte stedet i nærmeste fremtid, fortæller udvalgsformanden.

-Vi har aftalt i udvalget, at vi tager ud og kigger på forholdene på Grydemoseskolen for med egne øjne at se, de muligheder der er for at etablere klubtilbud, siger Gitte Kondrup.

Planen for Grydemoseskolen forudsætter, at 4. klasserne fortsat er i mellemtrinsbygningen, mens 5. og 6. klasserne får en ny placering på skolen. Dertil kommer, at natur/teknik og auditoriet nedlægges og der etableres to klasselokaler istedet. Der er også en fase to, hvor planen er , at skolen klargøres til at kunne rumme et ekstra spor på alle klassetrin. Det vil sige at der skal etableres syv nye klasselokaler.

Hele projektet forventes samlet set at løbe op i 9,6 millioner kroner.

Artiklen sidst ændret: 16. september 2019 10:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018