Østerport er genåbnet


Af Helsingør Dagblad

TRANSPORT: Torsdag var en festdag for alle, der rejser til og fra Østerport – og det bliver mange, når den nye Metrocityring også åbner på næste søndag den 29. september.

Torsdag formiddag var der officiel fejring af det store renoveringsprojekt, og klokken 11.15 slog stationen dørene op for kunderne til både S-tog, regionaltog og intercitytog.

Lys og moderne

Der er kælet for hver en detalje i den fredede stationsbygning, fortalte DSB’s administrerende direktør, Flemming Jensen.

– Vi står klar med en historisk station, der er renoveret i respekt for fortiden, men samtidig tager højde for de krav, der er til moderne jernbanedrift. Den er blevet gjort lysere, mere tilgængelig med bredere adgangsveje og flere muligheder for at forsyne sig med mad og drikkevarer.

Flere skal ta’ toget

Transportminister Benny Engelbrecht kaldte genåbningen en 122 års festdag for jernbanens fortid, nutid og fremtid.

– Østerport Station bliver et nyt centralt knudepunkt i Københavns nye bynet – et knudepunkt for en velfungerende kollektiv trafik, som er et afgørende element i den grønne omstilling. Vi skal have flere danskere til at vælge toget frem for bilen – især i hovedstadsområdet.

Et stop på vejen

I 1897 tegnede arkitekt Heinrich Wenck en “midlertidig” station i nationalromantisk byggestil – Østerport skulle have været sidste stop på banen langs kysten, men sådan gik det jo heldigvis ikke, og stationen blev siden betragtet som en perle blandt Wencks mange jernbanebygninger.

Alt træværk er renoveret og genskabt med de oprindelige farver. Bygningen har fået nyt skifertag og nyt terrazzogulv, og der er ny belysning og bredere adgangsveje.

P.

Artiklen sidst ændret: 20. september 2019 11:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018