Voldsomme eksplosioner: Autofirma står i flammer


Af Niels Berg

Af Josefine Vedel og Niels Berg

Foto: Torben Sørensen

Der er lige nu en voldsom brand i et industriområde på Bybjergvej i Espergærde. Det blev først meddelt, at det var virksomheden M Seal,s der stod i flammer, men Helsingør Dagblad erfarer her til nat, at branden er opstået i firmaet Special Auto Trading, hvis lokaler ligger klos op ad M Seals’ bygning . Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger skulle Special Auto Trading have fået leveret 30.000 liter olie fredag formiddag. I forbindelse med branden opstod der flere  eksplosioner på brandtomten, som ifølge vidner på stedet fik jorden til at ryste.

Beredskabsinspektør Mik Hansen fra Helsingør Kommunes Bredskab fortalte klokken 23.30 fredag aften at det står slemt til, men vurderer ikke at der er nogen fare for at branden kan brede sig til omliggende kvarterer eller bygninger. Politiet har spærret området omkring brandstedet af, og opfordrer beboere i kvarteret til at holde vinduerne lukket.

– Der er ingen konkrete meldinger om, at røgen skulle være decideret giftig, men al røg er farlig, og folk skal holde sig væk fra området, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Christian Kobbernagel til Helsingør Dagblad kort før midnat fredag.

Ingen mennesker er på nuværende tidspunkt kommet noget til under branden. En massiv kulsort røgsøjle stiger lige nu op fra virksomhedens bygninger, og alt disponibelt mandskab fra Helsingør Kommunes Bredskab er på stedet med assistance fra Nordsjællands Brandvæsen og Københavns Brandvæsen, som er kørt til Espergærde til med specialudstyr.

 

Artiklen sidst ændret: 20. oktober 2019 23:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018