FC Helsingør er usårlige på hjemmebane


Af Andreas Mayerhofer

Anders Holst og Frederik Bay kom begge på måltavlen, da B93 fik store klø i Helsingør. Foto: Claus Birch

Med endnu en storsejr på eget kunstgræs forsvarede FC Helsingør fredag aften førstepladsen i 2. division

FC Helsingør – B93 5-0 (3-0)

1-0 Anders Holst (13.)

2-0 Jeppe Kjær (21.)

3-0 Jonas Henriksen (35.)

4-0 Anders Holst (58.)

5-0 Frederik Bay (70.)

Tilskuere: 901

FODBOLD, 2: DIVISION: 12 point og en målscore på 19-2. Det er facit for FC Helsingørs sæson på hjemmebane, hvor nedrykkerne nu har spillet fire gange.

B93 var ikke i nærheden af at have niveau til at følge med helsingoranerne, der allerede ved pausen reelt havde sikret sejren.

Kampen blev indledt i et livligt tempo med to hold, der utålmodigt søgte mod mål. FCH fik det første store tilbud, da et par hurtige kombinationer sendte Lucas Haren alene igennem. Den hurtige kantspiller viste igen, at han er stærkere som oplægger end som afslutter, da han sparkede lige på B93-keeper Conrado Januario.

Anders Holst igen på plads

På modsatte kant huserer Anders Holst, og han har været skarpere foran mål. Det fremlagde han bevis for nogle minutter senere. Efter et hjørnespark faldt bolden ned i udkanten af feltet og Holst hamrede til den først gang, og uden for Januarios rækkevidde suste kuglen fladt i netmaskerne. Sjette sæsonscoring og dermed på scoringshøjde med Jeppe Kjær.

Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen burde have fordoblet scoringen hver især i det 19.minut, hvor først den ene var alene igennem og siden fik Mortensen frit skud, men afslutningerne var ikke skarpe nok. Skarp var Kjær til gengæld øjeblikket senere, da Haren var tilbage i assistmagerens rolle. Han stak angriberen en dyb aflevering, og med et kækt lob, udplacerede Kjær målmanden. Syvende sæsonmål for den tidligere Lyngby-forward.

Efterfølgende havde B93 nogle fine minutter med dødbolde og et godt skud fra distancen, som Christoffer Petersen tog sig af i fin stil.

10 minutter før pausen blev ondt værre for gæsterne. Egentlig stod Jonas Henriksen offside, da der blev fyret af for distancen, men den blev clearet – dårligt – af en B93-spiller, og så mente dommeren ikke, at det var en strafbar offside, og Henriksen kunne let få scoret sit andet sæsonmål.

Ydmygelse efter pausen

B93 var ikke bare skidt kørende i forsvaret. Offensivt var det også meget lidt, københavnerne kunne byde ind med, og det var ikke svært at se, hvorfor de kun havde scoret i en af de seneste fem kampe.

Efter pausen fortsatte FC Helsingør dominansen og det blev til en kæmpe chance – endnu en – til Lucas Haren og en god skudmulighed til Anders Holst, inden der efter 12 minutter blev dømt straffespark. Den tidligere FCH’er Morten Hegaard var uheldig, at han i en tackling gled ind i bolden med armen. Dommeren pegede omgående på pletten, og Anders Holst omsatte med et skud højt i målet.

Med 20 minutter blev ydmygelsen så total, da Nicolas Mortensen hamrede på kassen. Januarios kunne kun halvklare, og det gjorde han lige ud i skoene på Frederik Bay, og han ville ikke lade Jonas Henriksen være den eneste back med scoring fredag aften, og han sendte bolden fladt i mål.

Der var ikke flere ml i kampen. B93 havde intet at skyde med, og FC Helsingør kunne uden problemer holde buret rent og køre de tre point ind på kontoen.

FC Helsingør på hjemmebane er en skræmmende størrelse i øjeblikket.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Andreas Holm (61. Hans Christian Bonnesen), Frederik Bay – Lucas Haren (86. Ricki Olsen), Thomas Kristensen, Daniel Norouzi, Anders Holst – Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen (86. Alexander Holst).

Advarsler: B93: Christian Stokholm (36.), Matthias Andersen (71.), Morten Hegaard (81.)

Artiklen sidst ændret: 20. september 2019 21:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018