Prinsen fra Hornbæk er tredobbelt verdensmester


Af Helsingør Dagblad

Niårige Malik Prince var i weekenden til jiu-jitsu-stævne i Rumænien, hvor det blev til hele tre guldmedalje og lige så mange titler som verdensmester.

HELSINGØR: – Mit hjerte banker stadig for vildt, når jeg tænker over oplevelsen, forklarer Malik Princes moder, Anita Olsen fra Hornbæk, som i weekenden var taget til Bukarest i Rumænien for at se sin søn deltage i WBJJA Gi Verdensmesterskaberne.

Sidst de to var uden for landets grænser til et stævne, var i juli, hvor Malik skulle kæmpe i London.

Her blev det til to sølvmedaljer, hvilket fik den ni-årige til at proklamere, at det var slut med sølv og tid til guld.

Det indfriede han i den grad i weekenden, hvor han efter fem kampe kunne kalde sig tredobbelt verdensmester i jiu-jutsi. Kun ni måneder efter, at han startede med at dyrke sporten.

– Man ved aldrig, hvor mange der er med til stævnerne. Der manglede børn i hans egen aldersgruppe, og derfor måtte han kæmpe mod nogle lidt ældre børn med langt mere erfaring. Det gik heldigvis rigtig godt, forklarer Anita Olsen.

Den første kamp vandt han på submission, der på mange måder er ligesom i brydningen. Kampene mod de ældre drenge blev tættere, men han vandt dog både 8-7 og 3-0.

Nu med sponsor

Turneringens sidste to kampe blev ligeledes vundet på submission efter henholdsvis 10 sekunder og halvandet minut, hvilket må siges at være godkendt.

Hovedpersonen selv var da også meget glad efter stævnet, forklarer hans mor.

– Han synes virkelig, at det er fedt. Han elsker at være med til stævnerne, og så er det bare ekstra fedt, når han klarer det så godt. Glæden lyste ud af ham, siger Anita Olsen.

Rygterne om de gode resultater har spredt sig som ringe i vandet, og Anita Olsen blev for nylig kontaktet af rapperen Al Agami, der gerne vil sponsorere Malik Prince.

– Han har tilbudt en T-shirt som symbol på, at Malik ikke skal miste motivationen til at kæmpe og så 500 kroner, som skal bruges til tilmeldingen til næste stævne. Det er meget sødt af ham, og vi sætter meget pris på det, forklarer Anita Olsen.

Flere kampe i vente

Maliks interesse for jiu-jitsu startede ved lidt af et tilfælde, da han netop var stoppet til karate, fordi karateklubben flyttede til Fredensborg.

En dag slentrede Anita og Malik ned ad gågaden i Helsingør, hvor de så en reklame for kampsportsklubben Bjj3000.

Han tog til en prøvetræning og blev bidt af sporten og begyndte tidligt på at tage til stævner.

Efter fire måneders træning vandt han guld ved både Danish Open i København og ved Halmstad Open i Sverige, hvilket samtidig kvalificerede ham til stævnet i London, hvor han også kom i top to.

Han er dog langt fra færdig med at tage til stævner i år, forklarer hans mor.

– Vi skal til Berlin den 2. november, hvor der også skal kæmpes. Jeg forsøger at tage til de stævner, der er tæt på Danmark, fordi det selvfølgelig ikke er helt billigt at rejse så meget. Det er meget givende for ham at deltage i de her turneringer, siger Anita Olsen.

Artiklen sidst ændret: 1. november 2019 13:20

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018