FC Helsingør alene på toppen


Af Andreas Mayerhofer

Nicolas Mortensen jubler over sit mål efter halvandet minut. Foto: Claus Birch

Med en sejr på 3-1 i Slagelse er FC Helsingør nu igen alene i spidsen i 2. division.

Slagelse – FC Helsingør 1-3 (1-2)

0-1 Nicolas Mortensen (2.)

0-2 Nicolas Mortensen (9.)

1-2 Christoffer Thrane (40.)

1-3 Oliver Foss (84. selvmål)

Tilskuere: 441

FODBOLD, 2. DIVISION: FC Helsingør udnyttede, at Aarhus fremad lørdag eftermiddag tabte til AB, da helsingoranerne vandt 3-1 i Slagelse.

En helt fortjent sejr, der imidlertid først blev afgjort til sidst. Slagelse havde ikke meget at byde ind med, men et straffespark før pausen holdt liv i kampen frem til slutfasen, hvor stolpen ikke længere ville være venner med Slagelse.

To hurtige af Mortensen

FC Helsingør fik en drømmestart, da Nicolas Mortensen kom først på en bold ved midterlinjen. Angriberen spurtede mod mål. Han havde ikke nogen med sig og tog derfor chancen fra hjørnet af feltet. Med et godt fladt skud udplacerede han Oliver Foss i Slagelse-målet.

Gæsterne fortsatte med at presse på, og Dalton Wilkins var tæt på, da han snuppede en bold i feltet efter fem minutter. Backen, der vikarierede for karantæneramte Frederik Bay, sendte hårdt presset sin afslutning på stolpen.

Få minutter senere blev der lavet frispark på kanten af feltet. Med Frederik Bay ude, var det Nicolas Mortensen, der tog sig af det, og angriberen tordnede sit 10. sæsonmål i netmaskerne.

Efter den livlige begyndelse fladede kampens spændingskurve voldsomt ud. FC Helsingør virkede godt tilfredse med at holde bolden i egne rækker uden at true Slagelses zone, og hjemmeholdet havde ikke midlerne til at fange bolden, og gæsternes forsvar var derfor konsekvent på plads, når Slagelse kom på bolden.

Reducering på straffe

Fem minutter før pausen blev kampen åbnet op igen, da Nikolaj Hansen fældede Christoffer Thrane i straffesparksfeltet. En kluntet og unødvendig aktion af forsvarsspilleren. Via stolpen sendte Thrane selv bolden i kassen, og kampen var igen åben.

Anden halvleg blev en sejtrækker, hvor FC Helsingør fortsat var meget på bolden, men opfindsomheden var lille, og det blev alt for ofte lagt op på enkeltmands-præstationer, og de lykkedes meget sjældent.

FC Helsingør havde ikke helt styr på kampen, og 20 minutter før tid var det tæt på at gå galt, da et indlæg sejlede hen over målmand Christoffer Petersen, der kun fik fingrene på. Bolden røg lige ned i hovedet på Slagelses angriber, men han nåede ikke at dirigere bolden i mål, så den faldt i stedet ned til FCH-keeperen.

Nicolas Mortensen var få minutter senere tæt på at lukke kampen, da han fik slynget et indlæg ind i hovedet af Lucas Haren, nen stolpen reddede for anden gang Slagelse. Det gjorde den ikke i slutfasen. Her tur Lucas Haren en signatur-dribling i feltet. Bolden blev lagt op i panden på Jeppe Kjær. Hovedstødet prellede af på stolpen, men riposten gik i ryggen på Oliver Foss og ind i mål. Dermed var kampen afgjort.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Jonas Henrisen, Andreas Holm 88. Ricki Olsen), Nikolaj Hansen, Dalton Wilkins – Lucas Haren, Frederik Christensen, Daniel Norouzi, Anders Holst (74. Carl Lange) – Jeppe Kjær (90. Elijah Just), Nicolas Mortensen.

Advarsler: Slagelse: Oskar Bloch (51.), Sebastian Ellefsen (59.), Oliver Foss (82.), Daniel Shacham (91.). FCH: Nikolaj Hansen (39.)

Artiklen sidst ændret: 6. november 2019 13:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018