Googles rullende skolestue er i byen


Af Kirsten Moth

Googles rullende undervisningslokale holder ved Kulturværftet mandag og tirsdag. Foto: Lars Johannessen

Det rullende undervisningslokale skal ruste virksomheder og den danske befolkning til den digitale fremtid.

HELSINGØR: Et 65 kvadratmeter transportabelt undervisningslokale holder mandag og tirsdag i denne uge ved Kulturværftet i Helsingør og inviterer over to dage virksomheder, iværksættere og andre interesserede borgere til at deltage i gratis kurser om digitalisering.

I det mobile lokale afholdes kurser og indlæg omkring emner som online markedsføring, e-handel, sociale medier, samt planlægning og eksekvering af digital vækst. Helsingør Kommune er medvært, og det glæder borgmester Benedikte Kiær, konservativ.

– Googles tech-tour-besøg en rigtig god mulighed for vores virksomheder, iværksættere og i det hele taget vores borgere for at få indblik i de nyeste digitale muligheder. Vi ved, at digitalisering er fremtiden, og at digitale kompetencer er vigtige for vores virksomheders vækstmuligheder. Derfor er vi meget glade for at byde Succes Online’s tur-bus hjertelig velkommen, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I samarbejde med en række partnere sætter Google fokus på, hvordan lokale virksomheder får gode betingelser for at udnytte de muligheder, som internettet og den stadig stigende digitalisering rummer. Lokale eksperter giver indsigt om konkrete, digitale værktøjer, mens Landdistrikternes Fællesråd, Erhvervshusene, PwC, Innovationsfonden, Vækstfonden og Danske Bank giver vejledning omkring finansiering og eksekvering af vækstplaner.

Digitale kompetencer

Google Succes Onlines formål er at styrke mulighederne for, at flere kan anvende digitale værktøjer til at øge væksten i virksomhederne samt fastholde og udvikle deres nuværende job. Det sker gennem uddannelse og skræddersyede kurser, der passer til fremtidens arbejdsmarked.

– Det er en helt afgørende prioritet for Google at ruste den danske befolkning til en digital fremtid. Og jeg er vildt imponeret over den entusiasme efter nye færdigheder, vi mærker. Virksomheder vil udvikle deres forretning. Borgere er på udkig efter et job – eller vil beholde deres nuværende. Derfor er jeg også stolt over, at vi nu kan sætte hjul på indsatsen og komme rundt i landet med uddannelsesbussen, eksempelvis i Helsingør. Jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi, siger Malou Aamund, direktør for Google i Danmark.

Om “Google Succes Online”: Google Succes Online er et initiativ af Google i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Dansk Erhverv, Dansk Industri, FDIH, it-branchen, Ivækst med flere.

Siden 2012 har Google Succes Online afholdt kurser i hele Danmark og undervist flere end 70.000 i digitalisering.

Kurserne har kortere varighed og er henvendt studerende, ledige, administrativt personale og virksomheder.

Initiativet anvender erfaring og ekspertise fra både private og offentlige organisationer, fagpersoner og virksomheder.

Målet er, at den nye viden skal kunne bruges direkte på arbejdsmarkedet.

Undervisningen er neutral på den måde, at eksterne eksperter har udvalgt redskaberne, pensum osv.

I sensommeren 2019 tager Google Succes Online på en 6 ugers busturné rundt i Danmark. Karavanen besøger Horsens, Thisted, Viborg, Holstebro, Fredericia, Aabenraa, Søndersø, Svendborg, Sorø, Holbæk, Helsingør og København.

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2019 16:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018