Helsingør gav knap 60.000 kr. til Røde Kors-indsamling


Af Kirsten Moth

Også dollarssedler bliver der lagt i Røde Kors's indsamlingsbøsser. Foto: Lars Johannessen Foto: Lars Johannessen

Det indsamlede beløb er lidt lavere end tidligere år.

INDSAMLING: 74 indsamlere havde søndag meldt sig til at gå en tur i Helsingør-området for at samle penge ind til Dansk Røde Kors’s landsindsamling.

I år er der blevet samlet ind til børn og voksne, der har mistet deres hjem og som har akut brug for beskyttelse.

I Helsingør-området blev der samlet 58.373 kroner ind, penge der er med til at sikre livsvigtig lægehjælp, mad og vand til mennesker uden hjem.

Dertil kommer det beløb, som giverne har valgt at indbetale med mobil pay. Dette beløb tæller med i landsindsamlingens opgørelse.

Taknemlige

Det indsamlede beløb er lidt lavere for vores lokalområde end tidligere, ligesom antallet af indsamlere også var lidt lavere i år end ellers.

– Men vi er meget taknemlige for alle dem, der meldte sig til at gå en tur med indsamlingsbøsserne. Søndag var en rigtig god dag. Vi har en gruppe af meget trofaste indsamlere, der melder sig hvert år. Desuden møder gymnasieeleverne talstærkt op. Men konkurrencen fra andre velgørende organisationer, der også har brug for frivillige og samler ind, kan vi da godt mærke, siger næstformand i Dansk Røde Kors i Helsingør Viva Tiernan.

På landsplan blev der søndag samlet 16 millioner kroner ind.

Indsamlerne i Helsingør har som tak for indsatsen modtaget hver tre billetter til Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og AGF den 3. november.

Artiklen sidst ændret: 7. oktober 2019 13:26

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018