Fra byggelegeplads til moderne fritidsklub


Af Tine Zedeler

Espergærde Fritidscenters Klub 3 fejrede 50 års jubilæum med western-tema.

ESPERGÆRDE: I år det 50 år siden, at EFC Klub 3, som holder til i bygninger på det grønne areal mellem Nørremarken og Søndermarken blev etableret som byggelegeplads. Det var den i 24 år, inden den blev en del af Espergærde Fritidscenter, som fordeler sig på tre matrikler.

Det blev fejret tirsdag med rodeotyr, ponyridning, skydning, varm cacao, popcorn og kage.

For afdelingsleder Karina Ejstrup Hansen har det været en oplevelse, at følge udviklingen på tætteste hold i de 30 år, det er siden, hun selv blev ansat.

– Det har været skægt at følge udviklingen. Den største forandring er, at vi er gået fra at være byggelegeplads med masser af udeliv til moderne fritidsklub med 16 computere. Da vi startede, var vi 56 børn. I dag er vi 270 børn, siger Karina Ejstrup Hansen.

Udeliv

Afdelingslederen fortæller, at der stadig er masser af udeliv.

– Vi har kommunens flotteste og største udeareal, og selv om børnene er blevet mere digitale, er der stadig mange, der opholder sig udenfor. Det er en klub, hvor man kommer i noget tøj, der godt kan tåle at blive snavset, fortæller hun.

Et af fritidsklubbens kendetegn er, at der altid har været dyr. I dag tæller stedet 55 kaniner, som børnene selv har ansvar for og passer.

– I takt med udviklingen har vi kun beholdt de dyr, børnene selv tager ansvar for. Da jeg startede, havde vi 50-60 kaniner, 25 høns og tre geder, fortæller Karina Ejstrup Hansen.

tze

Artiklen sidst ændret: 9. oktober 2019 11:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018