Leder: Godt at investere i børnene


Af Helsingør Dagblad

Helsingør Dagblads chefredaktør (Foto: Lars Johannessen)

Som forældre er der en ting, der er vigtigere end alt andet i livet. Det er vores børn. Det kan godt være, at vi ikke altid prioriterer efter det, fordi der også er andre ting i livet, som vi gerne vil bruge tid på. Men vi vil gøre rigtig meget for at sikre os, at vores børn har det godt.

Derfor har det også betydning, når vi vælger, hvor vi vil bo. Er det et sted, hvor vores børn kan have en god og tryg opvækst?

Helsingør Kommune har fra naturens hånd meget at byde på, når det handler om at være et attraktivt sted at bo for børnefamilier. For alene Øresund og skovene omkring kommunens byer er tiltrækkende for mange, der gerne vil flytte ud af storbyen og have mere luft omkring sig.

Men det er selvfølgelig også vigtigt, at børnene har en god hverdag. For de fleste børn gælder det, at de tilbringer en stor del af dagen enten i vuggestue, børnehave, skole og SFO. Derfor er de fleste forældre også meget opmærksomme på, hvordan daginstitutioner og skoler er i den kommune, som de bor i eller overvejer at flytte til. Helsingør Kommune har et mål om at være en attraktiv kommune at bo i og en attraktiv kommune at flytte til. Derfor er det også klogt at investere i, at få bedre daginstitutioner med flere pædagoger end i dag. Det er naturligvis ikke kun tilflyttere, der får gavn af, at der er flere voksne i vuggestuen eller børnehaven. Det gør især ale de børn, som allerede går i vuggestue og børnehave i kommunen naturligvis også. For selvfølgelig betyder det noget, hvor mange børn den enkelte pædagog skal tage sig af.

I det netop indgåede budgetforlig i kommunen sættes der de næste fire år penge af til at indføre minimumsnormeringer efter BUPL’s anbefalinger, hvor der i vuggestuen er en voksen til tre børn og i børnehaven er en voksen til seks børn. Helsingør Kommune gør det selvfølgelig ikke for BUPL’s skyld.

BUPL har som fagforening naturligvis et mål for, at der bliver ansat så mange pædagoger som muligt til så høj en løn som muligt. Men derfor har fagforeningen stadig ret i, at der er må være et minumum af voksne omkring vores børn.

Regeringen har allerede et erklæret mål om, at der skal indføres minimumsnormeringer frem mod 2025. Derfor er det også smart, at Helsingør Kommune går foran som en af de første kommuner. Det er noget, som der vil blive lagt mærke til hos børnefamilierne.

Artiklen sidst ændret: 12. november 2019 13:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018