Espergærde får endnu engang revyen på komedie


Af Niels Berg

Holdet bag Espergærde Revyen øver på livet løs for at få de sidste kostumer, tekster og dansetrin på plads inden premieren på fredag. Også i år har revyen et par esser i ærmet, som med garanti vil tage kegler.

REVYFORBEREDELSER: Den 43. Espergærde Revy er ved at tage form. Der bliver øvet på livet løs i den store lyse teatersal på Espergærde Gymnasium, som revyholdet har fået mulighed for at spille i.

Premieren er på fredag, og denne søndag eftermiddag er stadig mange ting, der skal pudses af, før tæppet kan gå. Men uden at røbe for meget, så viser prøverne, at revyholdet står med nogle publikumstræffere i baghånden.

Ikke mindst i kraft af Michael Mathiesens og Per Tærsbøls to pandaer i “Når bare vi har det godt” og ensemblenummeret om landsbyforeningens medlemmer i almuedragter, der gennemgår de mange byggesager, der har vakt debat i Espergærde i det seneste år eller mere.

Espergærde Revyen bliver til virkelighed takket være cirka 25 frivillige borgeres indsats.

Har det sjovt sammen

– Vi gør det her, fordi vi har det hylende morsomt sammen, og så er det jo dejligt, når andre også godt kan lide det, siger aktør og instruktør – og kulturudvalgsformand – Michael Mathiesen, lettere tapsvedende i sit pandakostume venligst udlånt, i øvrigt, af Cirkusrevyen.

Han holder revyens tove knyttet sammen med sin mor Lilian Mathiesen. Hun er med for 25. gang.

I det hele taget er det garvede kræfter, der medvirker. Michael Mathiesen har været med i 11 år, og det samme har tidligere borgmester Per Tærsbøl. En anden populær genganger er Silas Drejer, der ligesom Mathiesen og Tærsbøl er aktiv i lokalpolitik.

Mange af teksterne bliver skrevet af revyholdet selv suppleret af indslag fra Maria Riiser, men der bliver nu og da også købt tekster fra professionelle revyforfattere som Leif Maibom.

Nyt ansigt på scenen

– Teksterne kan opstå på så mange forskellige måder. Hører du for eksempel en vittighed, så kan den måske udbygges til en hel sketch, fortæller Michael Mathiesen.

Musikken leveres af Michael LeDous og Jan Thomassen, og foruden Per Tærsbøl, Silas Drejer og Michael Mathiesen består ensemblet på scenen af Thomas Bryan-Lund, Monica Pedersen, Malene Ruby, Anne-Mette Sørensen og Annette Lauritzen.

I år er der dukket et nyt levende billede op i skuespillerensemblet, nemlig Sofie Schwartz, som har spillet med i Espergærde Ungdomsskoles Musical og som har lavet koreografi til revyen i flere år.

Sidste år så flere end 1.000 mennesker Espergærde Revyen, og den nyder udelt begejstring og kærlighed fra blandt andet befolkningen i Espergærde.

Fire forestillinger

Billetsalget til de i alt fire forestillinger sælges via billetten.dk, Espergærde Vinhandel og Mr. August i Helsingør. På premiereaftenen og lørdag aften åbnes dørene klokken 17.30, og publikum har mulighed for at medbringe deres egen madkurv, mens drikkevarer købes i baren.

Efter forestillingen både fredag og lørdag er der fest og dans til livemusik med René Hejdmann fra Gasbox. Søndag den 20. oktober er der forestilling kl. 13.

Inden da er der sildebord fra kl. 11.00 og uddeling af Espergærdes Pris. Den sidste forestilling spilles samme søndag klokken 16.00.

Artiklen sidst ændret: 14. oktober 2019 16:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018