Klumme: Man skal lytte til sine kunder


Af Jacob Henriques

Dagens klummeskribent er vinhandler Claus Nissen.

Claus Nissen er indfødt helsingoraner årgang 1964. Han er gift og har tre voksne børn. Han driver vinhandel i Prøvestenscenteret, og bruger sin fritid på vinskoler i Helsingør Vinmuseumsforening: Og så er Claus Nissen også formand for Centerforeningen i Prøvestens Centret og Detalhandelsforeningen i Helsingør Kommune.

Som forretningsdrivende ved jeg, at det vigtigste er, at jeg lytter til mine kunder, og hvad de har af ønsker. Forsøger jeg ikke at efterleve deres ønsker, kan jeg risikere at blive fravalgt i fremtiden.

Sådan bør byrådet og havnebestyrelsen også agere i forbindelse med en eventuel anlæggelse af en erhvervskaj. Ja, og jeg ved godt, at der er lang tid til næste kommunevalg, og jeg ved også godt, at vi har valgt 25 personer til at tage beslutninger på byens vegne, men…

Jeg har med stor interesse fulgt med i debatten for og imod en erhvervskaj. Jeg er af den opfattelse, at 20 til 30 krydstogtskibes anløb, sammen med en eller to håndfulde coastere med flis, ikke er nok begrundelse for at bygge kajen. Den kommer til at ligge øde hen i 2/3 af året. Hvorfor skal vi i Helsingør gamble med de 50 kilometer kystlinje, som vi markedsfører os med for at få nye tilflyttere til Helsingør. På mig virker det som om at der primært fokuseres på de positive fordele, der er ved at bygge kajen. Det virker som et spil for galleriet, og jeg får engang imellem følelsen af, at det næsten er besluttet, at kajen kommer.

Men hvis krydstogtselskaber gerne vil lægge til i Helsingør, så kunne man jo foreslå dem, at de bygger kajen for egen regning, så kunne det være sjovt at se, hvor stor interessen så er. Det er tvivlsomt, at argumenterne om, at krydstogtgæster lægger en masse penge, holder.

Jeg har en veninde, der bor i Firenze. Firenze har ikke nogen krydstogtkaj, men de bliver overrendt af endagsturister. Jeg sendte hende en besked den anden dag og fik følgende besked tilbage:

”Det er en turisme i vækst, og selvom jeg ikke har nogen tal (men de må kunne findes), synes jeg, det bliver værre her i Firenze år for år. Men forstod på vores snak sidste år, at Helsingør skal aflaste København og ikke som sådan være udflugtsmål? I givet fald skal du måske hellere søge dine argumenter i andre havnebyer som Livorno, Venedig og Barcelona? I Firenze har vi trafikkaos med busser og alt for mange turister, der haster gennem de smalle gader, kun køber ind eller spiser i få udvalgte butikker/restauranter og i det hele taget ikke forskønner byen for hverken lokale, individuelle turister eller turister, der søger et højere niveau. Der er ingen tvivl om, at der er penge i det, men det skal styres. Spørgsmålet er, hvor meget af indtjeningen der kommer Helsingør til gode?

Nu skal jeg på arbejde, heldigvis ikke med 50 krydstogtturister, men et enkelt amerikansk ægtepar, der skal se det “ægte Firenze”! 🙂 God søndag!”

Helsingør har jo hver sommer mange endagsturister. Her tænker jeg på vores svenske naboer, som Forseas krydstogtfærger bringer over til en hyggelig by. Lige i øjeblikket er det bare lidt op ad bakke med den ringe kurs på den svenske krone, så det bliver vel bare kun til en par stykker smørrebrød og en Wiibroe-pilsner på byens knejper. Kan byen magte endnu flere turister i sommerhalvåret?

Hvorfor ikke i stedet satse på at investere i noget, der er mere bynært, så vi på den måde kan tilbyde de borgere, der bor her og dem, der overvejer at flytte hertil, noget der kan bruges hele året. Hvorfor ikke være på forkant i stedet for at gøre som en del andre byer i Danmark.

250 millioner, som det siges en kaj kommer til at koste, er mange penge! Tænk på hvad vi ellers kunne få? Her tænker jeg ikke på bedre hjemmepleje med mere, da det jo er en anden kasse.

Så skal vi ikke lige stoppe op og tænke os rigtig godt om, om det nu er det rigtige at satse på i fremtiden. Ting, der er moderne nu, har det med at gå af mode. Hvis krydstogtselskaberne finder nye destinationer at sejle til, så kan vi ende med at stå med en stor flad plads til ingen verdens nytte.

Artiklen sidst ændret: 14. november 2019 15:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018